Consiliul Județean Timiș cumpără cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele

Atenție, șoferi! Consiliul Județean Timiș va cumpăra cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele, care distrug drumurile judeţene. CJ Timiș are în gestiune, prin Direcția de Drumuri Județene, o rețea de 1.600 km de drumuri județene.

Șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a anunțat că săptămâna viitoare va fi făcută o rectificare bugetară şi vor fi prevăzuţi bani pentru achiziţionarea a două cântare fixe şi a unuia mobil. În prezent, CJ Timiş are în posesie două cântare mobile, dar unul nu este funcţional. “ În fiecare marţi am audienţe la Consiliul Județean Timiş şi nu a existat săptămână în care să nu vină unul, doi, trei cetăţeni care să reclame faptul că pe drumurile judeţene avem o problemă: tonajul camioanelor depăşeşte greutatea prevăzută de lege. Asta înseamnă șubrezirea caselor, stricarea drumurilor. Până la sfârşitul anului am prevăzut realizarea unei platforme fixe. Dacă respectă legea, îşi continuă drumul. Ne gândim ca prima parcare să o realizăm la intrarea în judeţ, pe drumul Alioş – Pişchia  – Giarmata. Singura instituţie păgubită financiar este Consiliul Judeţean. Cei care depăşesc 50 de tone per utilaj nu au voie pe drumurile judeţene”, a transmis președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

În plus, a fost stabilit locul unde va fi amplasat cântarul fix, iar în funcţie de rezultatele pe care le va da până la sfârşitul anului, autorităţile vor decide dacă vor mai  monta cântare fixe şi în alte puncte din Timiș. “Prima parcare va fi prevăzută la intrarea în judet pe DJ 691 pe drumul Alioş – Maşloc – Pişchia – Giarmata care este cel mai folosit din acest punct de vedere. În funcţie de cum vor evolua lucrurile pnă la sfârşitul anului vom extinde acest sistem”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Președintele CJ Timiș a mai subliniat că drumul judeţean spre Buziaş este intens circulat de camioane care depăşesc limita de tonaj, dar şi cel de la Sacoşu Turcesc spre Jebel. De la începutul anului, Consiliul Judeţean Timiş a eliberat doar 17 autorizaţii pentru circulaţia maşinilor de mare tonaj pe drumurile judeţene. La începutul aceastei săptămâni au mai fost eliberate alte șapte astfel de autorizaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here