Consiliul Județean Timiș investește peste 180 milioane lei în infrastructură, educație și sănătate

Peste 180 milioane lei au rămas necheltuite de CJ Timiș în anul 2016. Sumele provin fie din contracte nefinalizate în 2016, proceduri de licitație începute, dar nefinalizate anul trecut, fie din nedemararea unor investiții.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, banii vor fi cheltuiți pe investiții în infrastructură, sănătate și învățământ. “Este vorba de lucrări care au fost demarate în anul 2016 și nu au fost finalizate, se prelungesc și pe anul 2017, fiind o obligație de a duce la bun sfârșit aceste lucrări. Mai apare o situație, demararea unor investiții care au fost contestate și care sunt în procedura de a se reanaliza contestația sau în instanță”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

În plus, șeful CJ susține că excedentul bugetar va fi folosit pentru investiții în infrastructură, sănătate, dar și educație. “Este o listă de investiții destul de consistentă, discutăm pe ceea ce înseamnă sănătatea și sprijinirea Spitalului Județean, în continuare, pentru a se dezvolta. Discutăm despre ceea ce înseamnă investițiile în infrastructura rutieră și din punctul meu de vedere, un capitol foarte important este învățământul special. Vreau să clarific situația patrimonială la ce înseamnă Școala Ciumăgeanu și vreau să sprijin investițiile pentru a crea în cadrul învățământului special, la nivel de normalitate pentru desfășurarea activității educaționale”.

La rândul său, consilierul județean  Nicolae Bitea a sugerat că trebuie acordată o atenție sporită în infrastructura drumurilor comunale.“Știu că există încă proiecte în derulare și facturi de plătit în continuare, însă tot ce înseamnă structura județului Timiș din punct de vedere rutier și proiectele care se vor derula pe parcursul anului 2017, să avem o atenție în a fi finalizate până la finele lui 2017. În limita bugetului pe care-l avem, sunt destule drumuri comunale de refăcut”, spune consilierul județean Nicolae Bitea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here