Continuă controalele pe mijloacele de transport în comun şi săptămâna aceasta!

Controlorii vor putea fi văzut cu precădere pe liniile de autobuz 33 și 33 barat, precum și toate liniile de tramvai.

Săptămâna trecută activitatea de control s-a desfășurat pe liniile expres, fiind aplicate un număr de 23 de sancțiuni contravenționale persoanelor care circulau fără titlu de călătorie valabil.

„Dorim să reamintim călătorilor despre obligativitatea validării titlurilor de călătorie, precum și legitimarea la cererea organului constatator. În cazul refuzului de legitimare și de a coborî din mijlocul de transport în comun, agenții de control vor proceda la imobilizarea în stație a vehiculului și vor solicita sprijinul Jandarmeriei și Poliției Locale în vederea identificării și sancționării contravenientului”, transmit reprezentanţii STPT.

Pe lângă cele două modalități clasice de plată a călătoriei și anume bilet și abonament, pe cardul STPT mai poate fi activată și opțiunea de „portofel electronic”. Această opțiune reprezintă un număr de călătorii încărcate pe card similare unui număr de bilete pe suport de hârtie. Această opțiune este avantajoasă în cazul unor călătorii ocazionale, iar în momentul validării se consumă călătoria cu prețul corespunzător contravalorii grupului de transport din care face parte traseul: urban, expres sau metropolitan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here