Continuă ridicarea mașinilor abandonate din Timișoara! Se eliberează locurile de parcare

0

Poliția Locală Timișoara monitorizează permanent acest fenomen, cu scopul eliberării de locuri de parcare din cartierele orașului și curățirii străzilor de aceste focare de infecție care se degradează pe zi ce trece.

La ora actuală, în cadrul Serviciului Circulație Rutieră sunt înregistrate un număr de 165 autovehicule aflate în procedurile legale de verificare și stabilire a identității proprietarilor ori de declarare a abandonului.

Deja peste 40 de autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public . Poliția Locală subliniază faptul că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi.

Un astfel de caz în care mai multe mașini sunt nemișcate este pe str. Ion Neculce, unde un cetățean a semnalat existența unui număr mare de autovehicule abandonate care ocupă locurile de parcare, fiind și degradate. Este vorba de 11 mașini, parcate pe strada respectivă între numerele 15-20, în cazul cărora au fost deja aplicate somații, trecându-se la identificarea proprietarului. Procedurile sunt în derulare, motiv pentru care nu se pot ridica imediat.

Poliția Locală atrage totodată atenția posesorilor de astfel de autovehicule să respecte legislația în vigoare deoarece riscă și sancțiuni de până la 2000 lei în cazul în care nu se conformează somației de elibera domeniul public de astfel de epave.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here