Controlorii R.A.T.T bătuți de un călător recalcitrant

Incident neplăcut pentru doi controlori R.A.T.T. Aceștia au fost loviți și îmbrânciți zilele trecute de către un călător prins fără bilet. Conducerea regiei de transport în comun trag un semnal de alarmă și fac apel la Poliția Locală să intervină. Mai mulţi agenţi de control din cadrul R.A.T.T. au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte exercitarea activităţii.

Potrivit reprezentanților R.A.T.T, totul s-a întâmplat pe linia tramvaiului 9, când doi angajați ai R.A.T.T verificau biletele și abonamentele călătorilor. După ce au fost identificaţi mai mulţi călători frauduloşi, aceştia au fost coboarâți din mijlocul de transport în comun, pentru întocmirea proceselor verbale de contravenţie. Unul dintre călători a refuzat să se identifice și a devenit violent. ”În primă instanţă a împins-o pe colega noastră, după care l-a lovit cu pumnul în cap pe celălalt controlor, care a intervenit pentru calmarea spiritelor. După acest eveniment reprobabil, călătorul agresiv a părăsit locul incidentului”, transmit reprezentanții R.A.T.T.

Controlorul lovit a ajuns la spital fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral afirmativ prin heteroagresiune. În urma acestui incident angajatul RATT a făcut o plângere penală la Secţia 3 Poliţie.”Informăm că agenţii de control din cadrul R.A.T.T. au dreptul legal să întreprindă acţiuni de control în mijloacele de transport în comun conform HCL 371/2007 şi HCL 335/31.07.2015. De asemenea, facem un apel către Biroul Poliţie Transport Urban din cadrul Poliţiei Locale Timişoara să ne ajute în ceea ce priveşte intensificarea controalelor în mijloacele de transport în comun, în vederea depistării şi reţinerii hoţilor din buzunare şi a sancţionării călătorilor frauduloşi, pentru un serviciu de transport în comun mai sigur”, informează reprezentanții R.A.T.T.

Reamintim, din luna martie, R.A.T.T. a intensificat acţiunile de control în mijloacele de transport în comun, prin intermediul celor 22 de agenţi, pentru descurajarea hoţilor din buzunare şi a călătorilor frauduloşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here