Eveniment inedit în aceste zile la Muzeul de Artă Timișoara. Este vorba despre  cea mai mare expoziție internațională cu operele lui Vincent van Gogh.

Vernisajul expoziției de grafică: “Vincent van Gogh – Desenul arhetipal”, va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 18.00, la Palatul Baroc. Expoziţia este organizată de Muzeul de Artă Timişoara în cooperare cu Merkur Global şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş.

Prin această expoziție al cărei curator este Thomas Emmerling, Muzeul de Artă Timișoara vă prezintă o sută dintre desenele lui van Gogh provenind din colecția industriașului olandez Hydde Nieland din Dordrecht. Lucrările reprezintă heliogravuri tipărite după van Gogh (publicate în 10 volume). Acestea au fost publicate la tipografia olandeză Versluys en Scherjon din Utrecht. Nieland le-a achiziționat în timpul unei expoziții van Gogh de la Haga, în 1892. Portofoliul a fost publicat cu ocazia inaugurării Muzeului din Dordrecht / Olanda, în 1905.  “Această expoziție este importantă pentru cei ce doresc să înțeleagă viața și opera acestui artist. Desenul reprezintă un stil aparte în creația lui van Gogh. Aici, emoțiile sunt exprimate cu multă claritate. Descifrându-le, lumea lui van Gogh se face ușor înțeleasă. Iubitorii de artă se gândesc la contribuția lui la arta modernă, la minunatele sale peisaje post-impresioniste, la simțul deosebit pentru armonie și frumusețe, la autopotretele expresive și la culorile puternice. Lumea cunoaște cel puțin faptul că a dus o viață amară, și-a tăiat o ureche și s-a sinucis la 37 de ani”, transmit reprezentanții Muzeului de Artă.

Vincent van Gogh este unul dintre cei mai cunoscuți pictori ai lumii, situat pe aceeași treaptă cu Leonardo da Vinci, Rembrandt, Peter Paul Rubens, Pierre Auguste Renoir și Pablo Picasso. Muzeul de Artă Timișoara prezintă publicului o sută de desene realizate de Van Gogh.

Articolul precedentControlorii R.A.T.T bătuți de un călător recalcitrant
Articolul următorȘomerii așteptați la Bursa Locurilor de Muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.