Cornel Sămărtinean explică de ce PMP nu a votat bugetul judeţului!

Preşedintele PMP Timiş, Cornel Sămărtinean a explicat astăzi decizia de a nu vota proiectul de buget, după ce ieri şedinţea de plen a început cu un anunţ care a şocat pe toată lumea. Vicepreşedintele CJT, Roxana Iliescu, membru PMP a anunţat că nu va vota bugetul, fiind o dispoziţie de partid fără a mai da alte explicaţii.

Astăzi liderul PMP a explicat de ce a luat această decizie. Şi anume proiectul de buget ete unul extrem de prost, iar PMP nu poate vota un aşa buget.

”A fost o decizie politică pe care filiala PMP în integritate a luat-o și sigur ea a fost comunicată consilierilor județeni. Vreau să vă spun că bugetul este mult prea social, are o componentă de aproape 70% social în el, ori la un județ cum este Timișul ne putem aștepta la foarte multe, dar nu că avem componentă socială de 70%. Sigur că în momentul în care vedem că nevoia și necesitatea de locuri de muncă, de oameni este foarte mare în Timiș noi să alocăm foarte mulți bani pe social este inadmisibil. În același timp o altă nemulțumire a fost faptul că sumele alocate pentru Capitală Culturală Europeană sunt mult prea mici, vizavi de interesul și de  nevoile și necesitatea pentru acest mare obiectiv comun pe care îl avem noi toți cei din Timiș. Toate aceste lucruri ne-au făcut să nu votăm bugetul”, a declarat președintele PMP, Cornel Sămărtinean.

În ceea ce priveşte ptotocolul de colaborare semnat cu PSD în urmă cu doi ani Sămărtinean a spus: PMP își dorește în continuare să meargă mai departe și nu se pune problema ruperii niciunui protocol, în schimb dorește să fie un partener valabil, dorește să fie un partener credibil și implicat în administrarea județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here