Cosmin Sorban facut knockout de ANAF!

Cosmin Sorban actionarul majoritar Smartfit a fost demascat recent dupa un control ANAF care a luat la puricat actele societatii din ultimii 5 ani. Concluzia celor de la ANAF strange latul in jurul lui Sorban care are o baza impozabila stabilita suplimentar in cuantum de aproape 28 milioane lei adica peste 5 milioane de euro.

Lovitura celor de la ANAF vine la cateva luni dupa ce instantele judecatoresti au respins intrarea firmei lui Sorban in insolventa. Surse demne de incredere sustin ca actionarul majoritar Smartfit ar fi ajuns la fundul sacului iar recent acesta ar fi imprumutat 1 milion de euro de la o persoana influenta din Timisoara pentru a mai drege busuiocul.

Potrivit pressalert.ro  Inspectorii de la Antifraudă au stabilit, în urma controlului, o bază impozabilă suplimentar de 27.834.626 lei și impozite și taxe suplimentar de plătit de către firmă în sumă de 1.968.058 lei la care se adaugă penalități, fiind descoperite o mulțime de ilegalități. Astfel, s-a stabilit că, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, peste 1,3 milioane lei au intrat în conturi ca depuneri din vânzări și înregistrate în evidența contabilă ca fiind creditări către firmă făcute de Cosmin Șorban.

Inspectorii au stabilit că anterior acestei perioade creditările erau în sume fixe și erau efectuate personal de Șorban prin depuneri personale la bancă sau din conturile sale, nu de către angajați. ”Organele de inspecție fiscală au stabilit că aceste sume depuse în bancă de angajații societății Smart Fitness Studio SRL Timișoara cu titlul de depuneri încasări și care depășesc valoarea sumelor fiscalizate, reprezintă, în fapt, numerar încasat, venituri nefiscalizate, prin serviciile de recepție ale celor 3 puncte de lucru de la clienții societății pentru abonamentele achiziționate”, se arată în raportul celor de la Antifraudă.

O altă metodă prin care a fost fraudat bugetul de stat a fost ca instructorii să-și deschidă firme sau PFA-uri și să nu fie angajați. Inspectorii au constatat că, de fapt, ea vorba de o activitate dependentă a instructorilor față de Smartfit și impozitele trebuiau stabilite ca pentru salarii realizate în afara funcției de bază. În acest caz, baza impozabilă a fost majorată cu 2,7 milioane lei.
sursa foto:facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.