Smartfit functioneaza ilegal cu acceptul celor de la ISU Timis desi sala nu are aviz de securitate la incendiu!

A  trecut mai bine de o luna de cand autoritatile din Timisoara au aplicat amenzi peste amenzi celor de la Smartfit de pe Bulevardul Cetatii. Cu toate acestea si in prezent sala de fitness functioneaza ilegal desi autorizatia de functionare a fost retrasa iar despre aviz de securitate la incendiu nici macar nu mai are rost sa amintim pentru ca Smartfit nu a avut niciodata acest aviz din partea ISU Timis.

Cu toate acestea Politia Locala Timisoara a fost instiintata de ISU Timis ca respectiva sala nu trebuie inchisa desi chiar cei de la ISU au aplicat amenzi pentru lipsa autorizatiei de securitate la incendiu. ISU Timis a trimis o adresa oficiala prin care ii anuntau pe cei de la Politia Locala ca potrivit hotararii de guvern 915/2015 Smartfit nu trebuie inchisa desi nu are aviz de securitate la incendiu. In cazul Smartfit ISU Timis a interpretat hotararea de guvern 915/2015 dupa bunul lor plac. Asta pentru ca aceiasi hotarare spune clar ca cei care isi desfasoara activitatea pe un spatiu mai mare de 200 de metri patrati trebuie inchisi daca nu au autorizatie de securitate la incendiu.

ADRESA ISU  4.602.733/03.02.2021 CATRE POLITIA LOCALA TIMISOARA

Ca urmare a adresei Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Banat” Timiș, Poliția Locală Timișoara a fost informată că, «în conformitate cu prevederile HGR nr. 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți, operatorul economic menționat nu se încadrează în criteriile pentru oprirea funcționării aplicabile de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al Județului Timiș». Poliția Locală Timișoara va efectua în continuare verificări pe linie comercială urmând a lua măsurile care se impun în funcție de situația constatată la fața locului, cum de altfel a făcut și până acum, până la intrarea în legalitate a societății Megatrans VSC SRL. BIROUL COMUNICARE, REGISTRATURA SI EVIDENTA OPERATIVA

Culmea este ca cei de ISU Timis sunt contrazisi chiar de Horatararea de Guvern amintita chiar de ei.

Hotararea Guvernului 915/2015Art. 3 (1) Dispunerea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, în condiţiile legii, şi care au aria desfăşurată mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură sau turism, se realizează în oricare din următoarele situaţii: a) depăşirea numărului maxim de utilizatori pentru baruri, cluburi, discoteci şi restaurante cu mai mult de 10% din valoarea de referinţă; b) depăşirea numărului de niveluri supraterane faţă de valoarea de referinţă admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistenţă la foc; c) neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare faţă de valoarea de referinţă; d) reducerea prin elemente de construcţie, cu mai mult de 25% din valoarea de referinţă a înălţimii/lăţimii căilor de evacuare, în condiţiile în care deficienţa nu poate fi înlăturată pe timpul controlului; e) neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă; f) neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă; g) categorii de construcţii sau amenajări la care nu au fost identificate data realizării documentaţiei tehnice de autorizare a lucrărilor de construcţii sau momentul punerii în funcţiune.

Smartfit situat pe Bulevardul Cetatii are peste 1000 de metri patrati si ar trebui inchis imediat. Cu toate acestea cei de la ISU inchid ochii la magariile facute de cei de la Smartfit. Aceste fapte se petrec de aproximativ 10 ani timp in care Smarfit nu a reusit sa obtina aviz de securitate la incendiu insa asta nu a influentat activitatea lor pentru ca si in prezent Smartfit este deschis.

Contactati telefonic cei de la ISU Timis au declarat ca Smartfit nu se incadreaza in Hotararea de Guvern 915/2015. Mai mult acestia au spus ca au si aplicat o amenda dar nu pot incalca legea si sa inchida o sala abuziv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here