“Coşul“ de proiecte  sub deviza Rotary Internaţional : “Be a gift to the world”

În perioada iulie 2015 – martie 2016 Clubul Rotary RIPENSIS din Timișoara a derulat sau finalizat șapte proiecte în valoare totală de circa 100.000 lei. Au participat şi/sau au contribuit peste 50 membri Rotary şi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi cultural din Timiş.

Astfel prin finalizarea proiectelor începute deja: Amenajarea completă a ultimului salon din cadrul “Clinicii de chirurgie vasculară” a Spitalului Judeţean; Editarea “Enciclopediei Banatului” volumul “Literatură”.

Totodată, demararea unor proiecte noi: Proiectul “Suflet de copil 2016 “ s-au distribuit cca 200 de pachete cu alimente şi articole de curăţenie copiilor din familii monoparentale cu mulţi copii din Timişoara, Becicherec şi Biled.

Proiectul Casa Arsă de la Barna…În regim de urgenţă, Clubul s-a mobilizat şi a colectat fonduri pentru achiziţia de materiale de construcţii pentru o familie căreia i-a ars casa din temelii în prag de iarnă. Acesteia i-au fost donate de asemenea, prin bună voinţa membrilor Rotary şi nu numai: elemente de mobilier, paturi, haine, alimente, articole de curăţenie, materiale de construcţii, frigider, maşina de spălat.

Cluburile Rotary din Timişoara au înfiinţat la Timişoara clubul de servicii al celor mai mici reprezentanţi Rotakids. Astfel 36 copii cu vârste între 6-12 ani  au adoptat statutul Rotakids devenind mici lucrători în slujba comunităţii. Printre proiectele deja derulate de aceştia enumerăm: Plantarea copacilor la casa Debora, “Un zâmbet în dar” – tablori donte la Centrul ONCOHELP, “10.000 de copaci – Protecţie forestieră”, “Ramuri de copilărie” – uniforme donate la şcoala din Moşniţa Veche, ajutor pentru un copil în scaun cu rotile.

Proiectul Managerii Viitorului, în fiecare an se acordă o bursă de sprijin unui copil cu venituri modeste din mediul rural, dar cu rezultate deosebite la învăţătură. În acest an, bursă în valoare de 500 lei lunar este acordată unei eleve din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional Bănăţean.

Proiectul: Condiţii Optime de Spitalizare la Spitalul Municipal Timișoara.

Clubul Rotary RIPENSIS din Timișoara a contribuit la dotarea spitalului municipal cu paturi speciale, printr-o donaţie ce acoperă costurile de transport din Germania. “În această perioadă derulăm alte patru proiecte importante prin care dorim sa contribuim la soluţionarea problemelor comunităţii în care trăim. Cu o floare nu se face primăvară dar cu un coş întreg sădit în fiecre an, încercăm să aducem mai repede primăvara în sufletele celor care într-adevăr au nevoie!”, susține Tudor Ştefan Cosmin, preşedintele Clubului Rotary RIPENSIS din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here