Start ratat pentru Timisoara Saracens! Campionii au pierdut in Cupa

Duelul dintre Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare, principalele forte ale rugybyului romanesc din ultimii ani, disputat in cadrul etapei a II-a din Cupa Romanei, Grupa I valorica a revenit zimbrilor care s-au impus pe stadionul Dan Paltinisanu cu rezultatul de 18-8.

Timisorenii au inceput in forta insa presiunea exercitata asupra defensivei baimarenilor nu s-a concretizat in puncte, in replica maramuresenii deschizand scorul din lovitura de pedeapsa a fundasului Samoa Luke, venita pe fondul superioritatii in gramada ordonata. Valentin Calafetenu putea egala la numai cateva minute distanta insa nu a nimerit cadrul butului advers, pe un contra-atac initiat de Adrian Apostol baimarenii revenind in jumatatea de teren a gazdelor pentru o noua oportunitate de a marca, din pozitie ideala, insa Samoa Luke a irosit sansa desprinderii.

La jumatatea primei reprize, avand initiativa de partea sa, Timisoara Saracens a egalat prin Valentin Calafeteanu si pana la pauza situatia de pe tabela de marcaj a ramas neschimbata, chiar daca o patrundere a lui Ratu Maravunawasawasa a dat emotii aparatorilor echipei banatene care s-au achitat insa cu brio in fata pericolului primirii unui eseu.

Startul partii secunde i-a gasit din nou pe elevii lui Heikell Grainger in ofensiva, insa Stiinta Baia Mare s-a aparat exact si Constantin Pristavita a initiat o contra prin care zimbrii s-au mutat in 22-ul timisorenilor, atacurile succesive ducand la o lovitura de pedeapsa si un cartonas galben vazut de Tangimana Fonovai.

Superioritatea numerica a fost exploatata imediat, si dupa lovitura de pedeapsa jucata in margine a venit molul, arma preferata a zimbrilor, efortul colectiv aducandu-l in situatia de a marca pe Silviu Suciu. Eseul pilierului baimarenilor a ramas fara transformare, dar dintr-o noua penalitate Ratu Maravunawasawasa a marit ecartul la 11-3.

In ultimele minute s-a jucat pe contre si mai intai Tangimana Fonovai a batut defensiva adversa pentru ca apoi, eseul lui Johan Van Heerden, transformat de Ratu Maravunawasawasa, sa stabileasca rezultatul final, 8-18, Stiinta Baia Mare obtinand o victorie de moral mai ales in fata Timisoarei Saracens, echipa care a dominat autoritar sezonul precedent.

Esecul este insa unul doar de palmares, pentru ca ambele grupari vor ajunge in sferturile Cupei Romaniei, indiferent de rezultatele ultrioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here