Cum au încercat doi părinţi să îşi scoată copilul de un an din ţară, fără acte?

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o fetiță în vârstă de un an, care a fost ascunsă de părinții ei sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, pentru a fi trecută ilegal frontiera.

S-a întâmplat noaptea trecută în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, când s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un bărbat de 46 de ani din judeţul Sibiu. În maşină mai era și soţia sa în vârstă de 39 de ani. În timpul verificărilor însă, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o fetiță în vârstă de un an.

Părinţii copilei au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documente de călătorie valabile pentru fetiță şi doreau să ajungă cu aceasta în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru ambii părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here