Cum să alegi rochia care te avantajează în funcţie de conformaţie

Oricât ar fi de elegantă şi spectaculoasă rochia pe care o porţi, dacă nu ai ţinut cont de conformaţia ta s-ar putea să nu te avantajeze deloc şi ţinuta ta să fie un eşec total. De aceea, identificarea corectă a formei corpului tău este esenţială pentru a-ţi putea alege cât mai uşor modelul de rochie care te avantajează.

La Foggi vei găsi numeroase modele de rochii şi, dacă vrei să arăţi cu adevărat fabulos, începe prin a te privi în oglindă şi a stabili ce conformaţie ai. Stilul nu înseamnă să porţi cele mai elegante şi trendy ţinute, ci să arăţi cât mai bine şi să îţi pui formele în valoare, ascunzând cât mai bine părţile care nu te avantajează.

Cele patru conformaţii sunt clepsidră, pară sau triunghi inversat, atletică sau măr. Citeşte articolul următor pentru a putea stabili ce tip de conformaţie ai şi ce rochie este ideală pentru tine!

Conformaţia clepsidră

Dacă ai forma unei clepsidre, forme curbe şi şoldurile şi bustul bine proporţionate, te poţi considera norocoasă. La tine partea superioară este perfect echilibrată cu lungimea picioarelor, ai talia bine definită şi sunt puţine rochii în care nu vei arăta spectaculos.

Tu trebuie să îţi pui talia în evidenţă, să alegi rochii cu decolteu în V sau decolteuri cât mai deschise şi în măsura potrivită. De asemenea, rochiile cu centură în talie sunt alegerea ideală pentru tine. Evită să porţi rochii cu talie Empire sau rochii supradimensionate.

Conformaţia de pară sau de triunghi inversat

Tu ai trunchiul mai subţire şi şoldurile şi coapsele mai proeminente. Pentru a crea un look echilibrat şi proporţionat, ar trebui să optezi pentru rochii care adaugă volum în partea superioară. Cele mai bune rochii pentru tine sunt cele cu top fără bretele, cu guler deschis montat sau decolteu în V.

Fusta ar trebui să fie în formă de A sau dreaptă pentru a masca şoldurile late. De asemenea, rochiile cu detalii în zona bustului vor ajuta la crearea unui efect de echilibrare. Vei arăta fabulos în rochii evazate și potrivite, deoarece acestea sunt mai încăpătoare de la talie în jos și adaugă volum corpului tău mic și taliei subțiri. Evită să porţi rochii supradimensionate sau foarte scurte.

Conformaţia atletică

Dacă ai un corp atletic, silueta ta este puțin mai îngustă în șolduri decât în umeri. Tipurile de corp atletic tind, de asemenea, să aibă talii care nu sunt bine definite și umerii mai largi. Cheia cu acest tip de corp este să echilibrezi partea superioară cu cea inferioară, adică să dai figurii tale mai mult efect de clepsidră. Tu poţi purta orice rochie care va echilibra partea superioară a corpului și îți va da volum în zona şoldurilor. Liniile A și taliile joase sunt foarte măgulitoare.

Pentru tipurile de corp atletic cu busturi mai mari se recomandă bretele groase, rochii cu volane și drapaje, decolteurile în U și decolteurile în V care vor ajuta la crearea de curbe şi pun în evidenţă bustul. Dacă vrei să dai corpului tău o formă mai feminină, alege o rochie cu secțiunea mediană strânsă.

Nu purta rochii prea scurte, rochii fără umeri sau cu bretele subţiri şi nici rochii din materiale care se mulează pe trunchi sau au detalii şi volane în zona bustului.

Conformaţia de măr

Femeile cu corp de măr își poartă greutatea în secțiunea mediană și talia nedefinită și picioare subțiri. Tipurile de corp în formă de măr tind să aibă fundul mai plat. Cele mai bune rochii pentru tine sunt cele care atrag atenția asupra corpului. Modelele cu brâu, rochiile cu talie căzută, rochiile cu top împodobit sau cu talie înaltă, toate ţi se potrivesc.

Rochiile în linie A, rochiile mulate și rochiile cu fuste pline sunt, de asemenea, opțiuni excelente, deoarece ajută la ascunderea secțiunii mediane. Un atu major al tipurilor de corp în formă de măr sunt picioarele, așa că nu ezita să le etalezi în rochii mai scurte. Nu purta rochii care atrag atenţia asupra zonei mediane.

Rochii pentru femeile minione

Dacă ai mai puţin de 1.60 m şi eşti zveltă, te poţi considera minionă, iar pentru tine experţii au alte recomandări. Ţie îţi vor sugera să porţi rochii mulate care să îţi pună în evidenţă fizicul delicat şi rochii cu curea în jurul taliei pentru a-ţi evidenţia formele măgulitoare. De asemenea, poţi purta rochii scurte care îţi lasa picioarele la vedere cu lungime asimetrică pentru a părea mai înaltă. Rochiile subțiri cu pliuri sau imprimeuri verticale și un decolteu în V vor ajuta la alungirea siluetei.

Cu acest ghid vei putea profita la maximum de tendinţele modei din orice sezon şi vei arăta grozav. Acum, când ştii ce tip de corp ai şi care sunt rochiile care te avantajează, nu mai rămâne decât să studiezi oferta de la Foggi şi să alegi câteva piese pentru această vară!

sursa foto: pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here