Timișorenii pedalează la POLI BIKE CHALLENGE. Număr record de înscrieri la prima ediție a competiției

În contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara organizează sâmbătă, 9 aprilie 2022, prima ediție a POLI BIKE CHALLENGE.

Competiția are și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

Competiţia de tip criterium este destinată copiilor, amatorilor și sportivilor profesioniști, fiind desfășurată în patru curse dedicate fiecărei categorii aparte, după cum urmează:

Cursa Copii – destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani. Ei vor lua startul împărțiți în 5 categorii diferite. Pot participa cu orice tip de bicicletă;

Cursa Open – destinată tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 15 ani. Pot participa cu orice bicicletă, exclus cursierele și cele electrice;

Cursa Amatori – destinată cicliștilor licențiați sau nelicențiați. Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera;

Cursa Elite – destinată cicliștilor licențiați (profesioniști). Singurul tip de bicicletă acceptată este cursiera.

Pentru prima ediție a POLI BIKE CHALLENGE s-a înregistrat un număr record de înscrieri – aproape 300 de participanți. Începând cu ora 9:00, aceștia își pot ridica pachetul de concurs din Piața Victoriei, acolo unde vor avea loc deschiderea competiției și startul curselor.

Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 13:00, în prezența organizatorilor, și va fi urmată de tur festiv, de recunoaștere a traseului, la care iau parte toți participanții, pe traseul: Piața Operei – Parcarea Modex – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. C.D. Loga – bd Regele Ferdinand I – str. 20 Decembrie 1989 – Bd. I.C. Brătianu –
Parcarea Modex – sosire Piața Operei.

După turul festiv se va da starul în cursele propriu-zise, după cum urmează:
ora 13:20 – cursa copii;
ora 14:00 – cursa open;
ora 15:00 – cursa amatori;
ora 16:00 – cursa elite.

În intervalul 13:00-18:00, se va închide circulația pe străzile menționate, iar transportul public va fi deviat pe rute alternative.

La ora 18:00 Va avea loc festivitatea de premiere, iar în cadrul acesteia se vor acorda 39 de premii, cu o valoare totală de peste 25000 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here