Cum să ieși în evidență cu stil? 7 tipuri de cămăși bărbătești MUST HAVE!

Cu diferitele sale variante, cămașa este fără îndoială un articol vestimentar versatil. Ce tipuri de cămașă ar trebui să ai în șifonier pentru a te asigura că poți fi gata pentru orice ocazie? Cu excepția cazului în care provii dintr-o familie de surferi, probabil că garderoba ta nu include și cămăși florale sau tradiționale. Există diferite articole de îmbrăcăminte potrivite pentru diferite ocazii, în funcție de cultură. Spre exemplu, deseori, cămășile negre și sobre sunt potrivite pentru înmormântări, însă nu este o regulă.

Iată o listă cu 7 tipuri de cămăși pe care ar trebui să le ai și tu!

Chiar dacă bărbații nu au pe lista pasiunilor moda, și pentru ei contează modul în care arată. Atât îngrijirea personală, cât și aspectul general, sunt aspecte foarte importante în societate, indiferent de mediul în care lucrezi sau în care îți petreci timpul liber. Există cămăși casual pentru bărbați pe care le poți purta în diferite ocazii – interviuri, întâlniri romantice sau la bere cu prietenii, ele având o caracteristică foarte apreciată – versatilitatea. În acest fel, aceeași ținută va putea să fie purtată în diferite medii, integrându-se perfect.

In continuare poți citi despre 7 modele de cămăși pe care ar trebui să le ai in dulap, fiecare dintre ele având caracteristici aparte, potrivite mai multor stiluri și ținute, indiferent de paleta cromatică sau de pattern.

Cămașa Oxford

Numele este dat de pânza de Oxford din care a fost croită și este tipul de cămașă clasică pentru majoritatea ținutelor elegante, de peste 120 de ani. Țesătura este destul de groasă în comparație cu majoritatea celor din bumbac, oferindu-i un aspect casual. Trăsătura principală a designului este prezența celor doi nasturi de pe guler.

Cămașa de costum

Indiferent dacă ești pasionat de eleganța masculină sau nu, societatea dictează că va trebui să te îmbraci într-un smoking, cel puțin de câteva ori de-a lungul vieții. Dacă nu știai deja, cravata necesită un tip de cămașă specific – gulerul care să permită acest accesoriu și mânecile care trebuie să fie evidențiate.

Cămașa cu mânecă scurtă și cu guler cubanez

Un mix între un tricou și o cămașă, acest articol vestimentar a arătat întotdeauna bine, iar datorită reinterpretărilor stilului casual, este la modă și în acest moment.

Cămașa tip jachetă

Prea cald pentru o haină, dar prea rece pentru un tricou. Acea perioadă de tranziție dintre cele două extreme meteorologice îți permite să experimentezi cu ținuta ta și ai opțiunea de a purta și astfel de cămăși „overshirt”.

Cămașa de flanel

Fie că tai buștenii într-o pădure, fie că mergi cu ea la birou, cămașa de flanel este o necesitatea absolută în șifonierul tău. Această țesătură groasă și moale este esențială atunci când mercurul scade și este versatilă, indiferent dacă optezi pentru o versiune simplă sau pentru una cu pattern.

Cămașa de birou (casual)

Este impropriu spus „de birou”, dar apariția codurilor vestimentare business casual a însemnat că, probabil, poți să te orientezi la locul de muncă într-o gamă mult mai largă de haine.

Cămașa clasică, cu mânecă scurtă

Nu cu mult timp în urmă, cămașa cu mânecă scurtă a fost văzută ca o crimă în fashion, asociată cu uniformele șoferilor, vânzătorilor sau școlarilor. Din fericire, designerii au recuperat acest stil casual pentru vremea caldă.

Iată o lista de la A la Z pentru ceea ce ai nevoie în fiecare zi. Dacă ții cont de sfaturile de mai sus, poți asorta ușor mai multe ținute și vei impresiona prin stilul casual de fiecare dată. Ține cont că fiecare cămașă are rolul său, așa că nu este recomandat să combini flanelul cu smokingul sau cămașa de costum cu blugii.

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here