Cum să NU alegi greșit un covor: 5 sfaturi

Spread the love

Te-ai mutat în casă nouă și ai nevoie și de covoare noi? Sau te-ai plictisit de cele vechi și vrei să dai un suflu proaspăt camerelor? Să nu alegi greșit un covor poate fi o provocare: fiind vorba de o investiție pe termen lung, e bine să meditezi puțin înainte de a porni la cumpărături.

Ca să nu alegi greșit un covor, ține cont de culori, mărimi și forme

  • Covoarele din casă trebuie să fie pe gustul celor care le văd în fiecare zi și să transmită ceva despre locatari celor care vin în vizită. Un covor modern și în culori vii poate spune despre tine că ești vesel și îndrăzneț, în timp ce un covor clasic și închis la culoare poate transmite mesajul că ești o persoană cumpătată și practică. Oriunde te-ai încadra, dacă intri pe Hornbach.ro, vei găsi tot felul de variante dintre care să alegi ce ți se potrivește.

  • Fabricate dintr-o multitudine de materiale, covoarele trebuie să se plieze pe nevoile tale. Dacă vrei un covor care să se curețe ușor și să nu-ți dea bătaie de cap, poți alege unul din material acrilic sau polipropilenă. Acestea sunt recomandate pentru zonele din casă cu trafic intens, pentru că nu se scămoșează și sunt rezistente. Pentru camera de zi și pentru dormitoare, e bine să alegi fie covoare clasice, din lână, durabile, ușor de curățat, fie covoare tip Shaggy, groase, pufoase, în care să ți se scufunde picioarele atunci când calci pe ele. O opțiune bună pentru aceste camere ar putea fi și un covor din blană sintetică. Dacă ești adeptul unui stil conservator, covoarele orientale ar putea fi ceea ce ai nevoie. Pentru camera copiilor, optează pentru un covor din plastic, cauciuc, poliester sau poliamidă, cu modele vesele (personaje din desene anímate, flori, animăluțe, puzzle-uri etc.). Baia are nevoie de covoare antiderapante, fiind un spațiu predispus la umezeală.

  • În ceea ce privește mărimea, ca să nu alegi greșit un covor, e recomandat să măsori spațiul în care urmează să-l așezi și să iei în calcul și ce mobile sunt în camera respectivă. Ține cont de faptul că un covor prea mic într-o cameră prea mare nu va arăta bine. De asemenea, un covor care acoperă camera în întregime va da impresia de spațiu aglomerat.
  • Legat de formă, nu e obligatoriu ca într-o cameră dreptunghiulară, de exemplu, să ai un covor dreptunghiular. Dacă ai în mijlocul camerei o masă ovală cu scaune în jur, poți lua un covor oval suficient de mare pe care să încapă atât masa, cât și scaunele.
  • Nu în ultimul rând, ca să nu alegi greșit un covor, ține cont de faptul că acesta trebuie să fie asortat cu draperiile și să scoată în relief mobilele din camera respectivă.

Orice ai alege, nu uita că un covor perfect nu trebuie doar să-ți placă vizual, ci să fie și adecvat spațiului în care îl așezi, să și complimenteze mobile, să învioreze o cameră lipsită de ornamente sau, dimpotrivă, să tempereze o cameră prea încărcată.

Surse foto: pixabay.com

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here