11 cetăţeni turci și trei călăuze, ridicați de polițiștii de frontieră, în apropierea graniței cu Serbia

Poliţiştii de frontieră au depistat unsprezece cetățeni turci, care sprijiniţi de doi cetăţeni afgani si de un român, care au trecut frontiera din Serbia cu intenţia de a ajunge ilegal într-un stat din vestul Europei.

În această dimineață, în jurul orei 03.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – judeţul Caraş Severin au observat mai multe persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera spre comunicația DN 57, între localităţile de frontieră Oraviţa şi Moraviţa. Poliţiştii i-au monitorizat până în momentul în care au observat că cei în cauză intenţionau să urce într-un autoturism staţionat, care îi aştepta. Imediat, polițiștii au intervenit, iar persoanele respective au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că grupul era format din 11 cetăţeni turci şi doi cetăţeni afgani, dintre care 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, iar şoferul autoturismului staţionat este un cetăţean român în vârstă de 19 ani.

La cercetări, cetăţenii turci au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, cu ajutorul celor doi cetăţeni afgani, urmând a fi preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat, şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

În cauză, cetăţenii turci sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului şi cei doi cetăţeni afgani pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here