Cum să-ți echipezi mașina pentru iarnă cât mai eficient

Înainte de a pleca la drum pe timp de iarna trebuie să faci o lista de verificări: de la pornirea mașinii, până la a te asigura că ușile, geamurile sau motorul nu sunt înghețate și cel mai important, că ai ales cauciucurile potrivite pentru o vreme rece care poate creea acvaplanare datorită depunerii gheții pe carosabil.

O mașină echipată trebuie să dispună în același timp de anumite obiecte indispensabile care îți pot ușura munca și menține mașina în formă.
Tot ce trebuie să știi pentru a avea mașina pregătită pentru sezonul rece

1. Răzuitor de gheață pentru parbriz și peria de zăpadă sunt unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le păstrezi în automobil în timpul iernii. Știi că meteorologul nu are întotdeauna dreptate, așa că o mică șansă de ninsoare ar putea ajunge să lase câțiva centimetri de zăpadă pe vehiculul tău. Mereu este bine să fii precaut, așa că de ce să nu le pui în mașina odată ce vremea rece se lasă afară. Zăpada și gheața de pe mașini sunt periculoase pentru că ar putea să îți obstrucționeze vederea, iar odată cu această problemă apar și accidentele rutiere. Curăță întotdeauna întreaga mașină înainte de a conduce pentru a preveni un accident. Dacă stratul de zăpadă este prea mare și greu de îndepărtat, cea mai bună soluție este să pui apă caldă într-o sticlă și să stropești parbrizul pentru a-ți ușura munca.

2. Anvelopele de iarnă îți pot salva viața. Anvelopele de iarnă oferă mult mai multă tracțiune pe zăpadă, ceea ce va face ca mașina să pornească cu 33% mai repede de la semnul de oprire. În comparație cu anvelopele all-season, cele de iarnă funcționează chiar mai bine pe gheață, oprind cu 48% mai rapid și reducând derapajul lateral treptat. Unele website-uri precum E-roti.ro îți ofer chiar posibilitatea să introduci dimensiunile exacte alte cauciucurilor tale pentru a-ți oferi sugestii și recomandări de produse. Tot ce trebuie să știi este circumferința și raza, precum cauciucuri 225 50 R17, pentru a obține rezultatele dorite. Nimic nu ar putea să fie mai neplăcut decât să comanzi anvelopele nepotrivite.

3. Cumpără o lopată mică sau pliabilă pentru a o păstra în portbagaj. Acesta va fi util dacă mașina ta este blocată în zăpadă sau dacă trebuie să eliberezi un drum. Dacă parcurgi drumuri lungi către zone de poveste îngropate în zăpadă, acest obiect îți va fi de un mare ajutor.

4. Rachete de semnalizare de urgență sau reflectoarele pot fi bunuri ce trebuie luate în considerare. Furtunile de zăpadă reduc vizibilitatea, fie că este zi sau noapte. Reflectoarele vor ajuta alte mașini și vehicule de urgență să te vadă dacă ești oprit pe marginea drumului.

5. Sare de rocă, nisipul simplu sau cel de litieră pentru pisici sunt materiale grosiere care îți vor ajuta anvelopele să câștige tracțiune dacă vehiculul tău este blocat în zăpadă. Împrăștie conținutul în apropierea anvelopelor și în fața mașinii tale pentru a ieși dintr-o situație în care vehiculul este împotmolit.

6. O trusă de prim ajutor este crucială dacă cineva este rănit într-un accident de mașină. Deși este esențial pe tot parcursul anului, acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de păstrat în mașină în timpul iernii, deoarece timpul de răspuns al vehiculului de urgență poate fi lent dacă ninge. Chiar tu poți fi cel nevoit să acorde primul ajutor în cazul în care sunt victime implicate în accident, iar trusta poate fi salvatoare de vieți.

Cu cât este mai echipată mașina ta, cu atât vei fi mai pregătit pentru acest timp de vreme, chiar și pentru cel mai mare viscol. Toate precauțiile, lucrurile indispensabile și lista de verificări vor preveni amintiri neplăcute.

Sursă foto: unsplash.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here