Ești o persoană căreia îi place să aibă totul sub control și ești îngrijorat cu privire la siguranța locuinței tale? Consideri că siguranța familiei și căminului tău sunt prioritare? Dacă până acum nu ai investit întru-un sistem de supraveghere sau monitorizare a casei și cauți soluția pentru această necesitate, mai jos vei găsi 3 dispozitive cu ajutorul cărora poți face asta.

Iată cele 3 dispozitive cu ajutorul cărora îți poți transforma casa ta obișnuită într-o casă smart și sigură

1. Senzori de mișcare

Senzorii de mișcare permit monitorizarea principalelor căi de acces ale imobilului tău. Pentru eficiență maximă, aceștia trebuie montați la uși și ferestre pentru a te proteja împotriva musafirilor nedoriți. Este indicată folosirea conexiunii GSM în detrimentul celei prin wi-fi deoarece rețeaua fixă de internet poate avea parte de fluctuații, pe când cea GSM permite conexiunea permanentă pe baza rețelei 2G. Senzorii se activează automat, iar în momentul în care deectează mișcare, tu vei primi o alertă instantă pe telefonul tău mobil. Dacă ai un animal de companie, indicat este să poziționezi senzorii la o distanță mai mare față de sol pentru a evita alarmele false.

2. Camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere cu conexiune la internet permit vizionarea imaginilor cu locuința ta în timp real, indiferent în ce parte a lumii te afli. Instalarea camerelor de supraveghere se poate face prin intermediul unei firme specializate sau, dacă ai cunoștințe tehnice minime, răbdare și acces la internet, poți face chiar tu asta în câteva ore. Pentru case, sistemul de supraveghere cu 4 camere pentru exterior de la A2T este alegerea ideală, deoarece permite supravegherea casei din 4 unghiuri,acoperind astfel fiecare parte a casei tale. În cazul camerelor de supraveghere, ai nevoie de o conexiune stabilă la internet, cu o viteză mare de upload și este indicată conexiunea la minim 2 surse de internet. Poți opta pentru o conexiune la internet prin fibră optică, iar pentru cealaltă conexiune, este indicată cea prin GSM, acolo unde tehnologia îți permite acest lucru.

3. Alarmă anti-efracție

Alarma anti-efracție este utilă pentru momentul în care musafirii nedoriți încearcă să pătrundă în imobilul tău sau au făcut asta deja. Zgomotul produs de acest tip de alarmă este foarte puternic și neplăcut pentru auz, astfel că, în momentul în care alarma se declanșează, pe lângă musafirii nepoftiți, alarma va fi auzită și de vecini. Pentru eficiență maximă, este indicat ca alarma să fie montată într-un loc greu accesibil, cum ar fi tavanul casei sau în spatele unui dulap. Instalarea acestui sistem este ușoară și poate fi făcută de oricine. Alarma pe bază de baterii este ideală deoarece nu necesită conexiune la priză sau internet, iar consumul de energie electrică este zero, astfel că factura ta nu va suferi nici un fel de modificare după instalare.

Costul unui sistem de supraveghere este foarte mic în comparație cu beneficiile pe care le va aduce locuinței tale. Pe lângă sistemul de supraveghere, poți încheia și un contract cu o firmă de pază deoarece timpul de intervenție al acestora este mult mai scăzut decât în cazul poliției. Rămâne doar să te decizi pentru ce sistem vei opta și ce camere de supraveghere vei alege.

Sursa foto: pexels.com

Articolul precedentCopleșitorul proiect al jurnalistului Constantin Mărăscu intitulat Sfinți fără aureolă a fost răsplătit cu Premiul juriului pentru proiect literar
Articolul următorCauți mobilier pentru baie? Află ce cablaje electrice sunt necesare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.