Cursul gratuit de Lucrător în comerț se apropie de final

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener coordonator al Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, anunță finalizarea modulului teoretic al cursului gratuit de Lucrător în Comerț – Nivel 2 (Cod COR 5220.1.1).

Cei 28 participanți, angajați în cadrul IMM-urilor din Regiunea Vest, au parcurs partea de fundamentare teoretică ce a avut o durată de 120 de ore. Cursul s-a desfășurat în perioada 31 octombrie 2020 – 9 ianuarie 2021, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș, în sistem clasic cu respectate normelor de distanțare și protecție impuse de restricțiile în vigoare.

Începând de săptămâna viitoare, cursanții vor efectua 240 de ore de practică în unități comerciale din Timișoara.

La finalizarea cursului, participanții vor dobândi competențe referitoare la:

Dezvoltare personală
Igiena și securitatea muncii
Lucrul în echipă
Organizarea locului de muncă
Pregătire pentru integrare la locul de muncă
Tranziția de la școală la locul de muncă
Rezolvarea de probleme
Satisfacerea cerințelor clienților
Comunicarea profesională
Protecția consumatorului
Organizarea unității comerciale
Administrarea mărfurilor
Patrimoniul unității comerciale
Analiza ofertei de mărfuri alimentare
Analiza de mărfuri nealimentare
Aprovizionarea cu mărfuri a sălii de vânzare.

După susținerea examenului final, absolvenții vor primi certificate emise de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și recunoscute de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației, atât în țară cât și în Uniunea Europeană.

Reamintim că în cadrul proiectului, sunt furnizate GRATUIT o serie de cursuri de profesionalizare a angajaților, de calificare, inițiere sau specializare în meserii cerute pe piața muncii. La aceste cursuri se pot înscrie doar angajați cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial) într-un IMM din Regiunea Vest, nu au funcție de conducere în cadrul companiei și au reședința în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3:“Locuri de muncă pentru toți” și are ca obiectiv facilitarea accesului angajaților la programe de formare profesională destinate îmbunătățirii statutului profesional și condițiilor de la locul de muncă, contribuind astfel la creșterea productivității muncii.

 

Informații suplimentare și înscrieri:

E-mail: lbarbu@cciat.ro sau pe site-ul CCIAT: www.cciat.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here