A fost scandal miercuri, 28 noiembrie, în plenul Consiliului Local Timișoara, după ce proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului municipalității pe anul 2018 a picat. S-au abținut de la vot consilierii locali PSD, iar primarul Nicolae Robu a făcut o criză de nervi, acuzându-i că a fost vorba despre un act de boicot.

Pe de altă parte, consilierul local Daniel Idolu a explicat joi, 29 noiembrie, că nu a votat pentru că au fost mai multe neconcordanțe.

Am crezut că este vorba despre împrumutul pentru Colterm, însă raportul de specialitate era legat de un alt subiect, s-a încercat ascunderea majorării bugetelor de salarii la diverse instituții. I-am spus domnul primar că ar fi trebuit să elaboreze două proiecte, unul pentru împrumutul Colterm și altul cu bugetele de salarii, dar nici n-a vrut să audă. A fost vorba de o greșeală premeditată. Nu înțeleg de ce trebuie să-i mințim pe consilierii locali. Ne păcălim între noi? Ce rost a avut acel circ, când puteau să pună două proiecte de hotărâre. Este haos în Primăria Timișoara, trebuie disciplină, nu poți să ne disprețuiești în halul ăsta, să încerci să ne ascunzi niște lucruri. Noi votam proiectul, dar să ni se spună adevărul”, a declarat consilierul local PSD, Daniel Idolu.

Pe de altă parte, Primăria Timișoara a anunțat că luni, 4 decembrie, la ora 12.00, va organiza dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară. Tot luni, dar de la ora 16.00, va avea loc o nouă ședință extraordinară, în cadrul căreia proiectului va fi supus votului din nou.

Articolul precedentCornel Samartinean: „Astăzi România este un stat național, suveran, unitar, independent și indivizibil”
Articolul următorSfântul Andrei, patronul spiritual al românilor! Ce trebuie să faci astăzi ca să îți meargă bine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.