Social democrații îi contrazic pe primarul Nicolae Robu, care a anunțat în urmă cu câteva zile că la Timișoara va fi construit un sens giratoriu suspendat! Edilul a recunoscut că este vorba despre un proiect al CFR și nu al Primăriei Timișoara, însă a omis să spună că până acum nu s-a discutat de sensuri giratorii ci doar de supratraversări peste liniile de cale ferată.

”Referitor la girația supraterană de pe strada Baader am dori să facem câteva precizări și să punem lucrurile în ordine pentru că subiectul riscă să degenereze. Acest proiect nu este un proiect al Primăriei Timișoara, ci este un proiect al Guvernului, al Ministerului Transporturilor și mai precis al CFR. Este un proiect pe fonduri europene ce presupune reabilitarea tronsonului de cale ferată Arad-Timișoara-Lugoj-Caransebeș și dublarea liniilor de cale ferată. În acest moment se face studiul de fezabilitate de o firmă din străinătate. Este prematur să lansezi idei pentru că până la final soluțiile se pot schimba și orice idee asumată pompieristic de maniera acestei girații supraterane crează dificultăți în a implementa și a fi prelucrată o asemenea idee în cadrul studiului de fezabilitate. Există un buget pentru acest proiect, iar orice asemenea tip de lucrare faraonică pune o presiune majoră asupra bugetului. Mai mult decât atât Primăria Timișoara nu are nicio contribuție și nu poate să participe financiar, după cum a declarat primarul. E regretabil că au apărut aceste informații false și că ne-au fost prezentate niște planșe descărcate de pe internet. Totuși mă bucur că au dispărut aiurelile cu metroul”, spune Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD.

PSD-iștii mai spun că schița pe care a prezentat-o Nicolae Robu nu are nicio legătură cu proiectul, ci ar fi un obiectiv asemănător din China.  Cert este că în proiect sunt prevăzute trei supratraversări peste liniile de cale ferată din Timișoara.

”La ora actuală când a început elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Caransebeș-Arad, care implică și teritoriul orașului Timișoara, la prima discuție s-a pus problema locațiilor acestor supratraversări, nicidecum nu s-a intrat în amănunte de către proiectant.  Badeer va fi sigur una dintre ele, dar proiectantul nu și-a asumat acel desen. Acel desen a apărut descărcat de pe internet, similar cu unul din China. Cineva din anturajul domnului primar l-a postat pentru a crea emoție”, a conchis Dan Idolu, consilier local PSD.

Articolul precedentO adevărată galerie de artă, donată Spitalului Județean din Timișoara
Articolul următorRETIM solicită oferte pentru proiectul privind extinderea depozitului de deșeuri nepericuloase Ghizela

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.