Gest impresionant, la Clinica de Ortopedie II a Spitalului Județean din Timișoara.

Fostul șef al unității, Horia Vermeșan, le-a făcut viața mai frumoasă colegilor alături de care a muncit 40 de ani, și le-a transformat o cameră într-un adevărat muzeu de artă.

„Este o zi importantă pentru Spitalul Județean Timișoara, pentru că unul dintre cei mai reprezentativi medici, care a lucrat patru decenii aici, face un gest de mare omenoe, de mare caracter. Mă refer la faptul că lasă acestui spital, prin donație, o parte din obiectele de artă pe care le-a adunat de-a lungul timpului. Este vorba despre un număr de peste 60 de obiecte de artă: icoane, tablouri, cărți, insigne, obiecte și instrumente sanitare care au fost folosite în specialitatea de ortopedie”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Colecția donată cuprinde și tablouri ale celebrului caricaturist Ștefan Popa Popas, cu toți cei care și-au pus amprenta asupra Clinicii de Ortopedie II.

„Toată viața mea am fost un iubitor de artă și am donat, nu doar Spitalului de Ortopedie, ci și Muzeului de Artă a Banatului, mai multe piese de pictură bănățeană. Tot timpul am considerat că astfel de lucruri nu sunt doar pentru o persoană. Tocmai de aceea mi-a venit această idee de a dona”, a spus Horia Vermeșan, fostul șef al Clinicii de Ortopedie II Timișoara.

Printre piesele donate se numără și o diplomă de medic, care datează din anul 1931.

Articolul precedentUltimul anunț al hidrologilor! Pericol de inundații în Timiș!
Articolul următorDan Idolu: Planșa cu sensul giratoriu suspendat, un desen descărcat de pe internet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.