Danger Superfight propune (si) un meci cu centura mondiala pe masa

AFIS DANGER SUPERFIGHTS-a intrat în linie dreaptă pentru gala de K1 organizată pe 5 decembrie, la Timișoara. Danger Superfight își confirmă statutul de cel mai important eveniment din kickboxingul din vestul țării în acest an, printr-un meci cu greutate, la propriu și la figurat.

Centura mondială WETKA K-1 World Champion Heavyweight va fi pusă la bătaie în cadrul galei, iar pentru ea vor lupta un sportiv român și unul maghiar. Arădeanul Vali Petruț îl va înfrunta în ring pe Szalma Ferenc, la categoria grea. Petruț are 27 ani și cântărește 120 kg. Și-a început cariera în ringul de box, iar de nouă ani a schimbat macazul spre kickboxing. Are 62 de meciuri la profesioniști – 51 dintre ele – câștigate, dintre care 30, prin knock-out. E un capitol la care și adversarul lui stă foarte bine, 35 din cele 41 de partide ale lui Szalma Ferenc au fost câștigate înainte de limită. Pentru Vali Petruț, confruntarea de la Timișoara va fi cea mai importantă a carierei. Alături de el și-au anunțat prezența în capitala anatului atât colegii clubul Energy Arad, dar și un impresionant grup de fani care vor veni din orașul de pe Mureș.

Celălalt cap de afiș al serii va fi meciul dintre Sorin “Pantera” Tănăsie și Tibor Kovacs, tot din Ungaria. Fostul campion european de box va lupta pentru a doua oară în carieră pe reguli de K1, de data aceasta, cu un sportiv din Ungaria, mult mai experimentat. “Pantera” a intrat de mult în febra luptei de la Timișoara și face câte două antrenamente pe zi, la Craiova. “Sunt în formă maximă, nu îmi fac probleme că nu voi câștiga lupta!”, anunță Tănăsie, care va beneficia, la rându-i de o susținere puternică din tribune, prietenilor săi din Craiova alăturându-li-se studenții din Oltenia veniți la în orașul de pe Bega.

Atenția timișorenilor va fi, cu siguranță, îndreptată spre evoluția localnicului Alex Petchescu. Campionul mondial de juniori, la kickboxing este un produs 100% al clubului Ginbox, iar pe 5 decembrie va trebui să confirme și la seniori titlul și centura Kombat Liga, câștigate anul acesta în Italia, la Verona. Va fi primul meci oficial la seniori pentru bănățeanul care a împlinit 18 ani în acest an. Alex practică, în paralel, și boxul, acolo unde este vicecampion național la juniori, iar pe 5 decembrie îl va înfrunta pe maghiarul Janos Schneider, cu doi ani mai în vârstă decât el. “Obiectivul meu nu este să câștig, ci să îl înving înainte de limită”, a spus Petchescu. “Alex este un sportiv foarte talentat și disciplinat. E o tânără speranță a României, la sporturile de contact. Dacă rămâne la fel de serios, cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în kickboxing”, declară antrenorul lui, Ginardo Gaspar.

Cu sufletul la gură va sta, cu siguranță, unul dintre invitații speciali ai serii, Ciprian Sora. Sportivul său, Jane Ungureanu, va lupta la categoria 86 kg. cu Ilie Brancu, de la Hercules Timișoara; în timp ce unul dintre cele mai echilibrate dueluri ale serii va avea loc la categoria 81 kg., acolo unde se vor înfrunta doi sportivi care au luptat și în Superkombat. Alin Tamas și Alin Maurer vor lupta nu nnumai penru supremația proprie, ci și pentru gloria orașelor pe care le reprezintă – Arad, respectiv Timișoara.

Vă reamintim, Gala Danger Superfight are loc la Timișoara, pe 5 decembrie și va aduce în ringul de la Sala Constantin Jude  peste 20 de luptători profesionişti din România, Serbia şi Ungaria. Gala va fi supervizată de mai multe nume grele ale kickboxingului românesc. Daniel Ghiţă, Florin Ilie şi Ciprian Sora şi-au confirmat prezenţa la eveniment. Preţul unui bilet de intrare va fi de 20 de lei, iar o parte din încasări va fi folosită în scop caritabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here