”De ce contează cultura? // Why Culture Matters?” – Un eveniment organizat de Asociația Prin Banat și UVT

În perioada 6-7-8 octombrie 2022, Asociația Prin Banat, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara, organizația europeană Europa Nostra și Asociația Monumentum organizează simpozionul internațional cu tema: De ce contează cultura? // Why culture matters?

Timp de 3 zile, Timișoara devine scena dezbaterilor unor subiecte pe cât de actuale, pe atât de complexe: patrimoniul cultural material și imaterial, relația centru – periferie și fenomenul migrației. Reunind actori implicați în proiecte și inițiative relevante pentru aceste teme, simpozionul propune participanților să reflecteze asupra modului în care ei interacționează și modelează cultura (în diferitele sale dimensiuni: ca produs, ca proces și ca instrument), în contextul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea, a declarat: „Experți internaționali, specialiști locali și naționali, împreună cu comunitatea locală se întâlnesc la Universitatea de Vest din Timișoara, în 7 octombrie, în cadrul proiectului „De ce contează cultura? // Why culture matters?”. Așa cum s-a consacrat în spațiul public, genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” grupează la Universitatea de Vest din Timișoara specialiști și proiecte de valoare, pentru o contribuție esențială la realizarea unui program al evenimentelor Capitalei Culturale Europene TM2023 cât mai bine definit.”

Evenimentul De ce contează cultura? // Why culture matters? va cuprinde studii de caz, conferințe, mese rotunde în cadrul cărora va fi dezbătută și oportunitatea creării și includerii în curricula Universității de Vest Timișoara a unui curs de licență sau de master dedicat studiilor patrimoniale regionale, ca rezultat al unui parteneriat între universitate și instituții și operatori culturali din domeniul promovării și protejării patrimoniului cultural. În acest sens, reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara și experți în domeniul patrimoniului cultural material și imaterial, au acceptat invitația organizatorilor de a participa la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here