La Universitatea de Vest Timișoara, va avea loc, între 11-13 octombrie, conferința sub titlul Industry – Entrepreneurship: Road to success. Triangle education – business – local government”.

De aceea, joi 28 iunie, rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea, și europarlamentarul Iuliu Winkler, în calitate de vicepreședinte al Small and Medium Entrepreneurs of Europe (SMEE), au ținut o conferință de presă pe acest subiect, foarte important pentru Timișoara, în contextul de Capitală Culturală Europeană.

Universitatea de Vest Timișoara este implicată în multe manifestări care transcend educația și cercetarea, de aceea am răspuns pozitiv propunerii domnului Vinkler de a fi parteneri. Discutăm de o conferință în luna octombrie, care dorește să pună la aceeași masă educația, businessul, autoritățile locale și județene. Vor fi aduși europarlamentari decidenți politici în cadrul Uniunii Europene, aici la Timișoara, și oameni de afaceri din spațiul european. Vom vedea ce posibilități de noi afaceri și alte dezvoltări sunt în Timiș și Timișoara”, a explicat prof. Marinel Pirtea.

Conferința europeană de la Timișoara va avea trei obiective: 1. Conectivitatea. 2.Diseminarea noilor politici ale UE, fiindcă va exista un nou buget după 2021. 3. Al treilea obiectiv ține de ideea de colaborare. „Experiența noastră de la Bruxelles arată că, dacă ești pus pe harta universitară și de business  și de conectivitat a UE, așa cum Timișoara și UVT își dorește, atunci ai de câștigat. Timișoara este la mijlocul distanței dintre București și Bruxelles și reprezintă un nod important de legătură între aceste puncte strategice. De aceea încercăm să creștem această importanță și vizibilitate prin accentuarea conectivității”, a declarat Iuliu Vinkler.

Articolul precedent„Interferențe Spirituale” la Muzeul Banatului din Timisoara
Articolul următorLuni se dă startul admiterii la UVT! Câte locuri sunt disponibile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.