Denis Iovescu a devenit Campion Mondial la Karate prin câștigarea întrecerii finale din competiția organizată în SUA (Florida) de către Federația WUKF.

Denis Iovescu, pregătit de către antrenorul Bede Laszlo Arthur, a fost desemnat anul trecut cel mai mai bun sportiv al județului Timiș (sporturi neolimpice), de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș. Student al Facultății de Educație Fizică și Sport din UVT, înscris în programul de studii de licență „Sport si performanță motrică”, Denis Iovescu practică disciplina sportivă de karate de la vârsta de 12 ani, atingând certificarea cu centură neagră 2 Dan.

Desfășurat între 2 și 7 iulie 2022 în Florida (USA), Campionatul Mondial de Karate a fost organizat de Federația WUKF, participând un număr total de 1470 de sportivi din 34 de țări. Ca membru al Lotului Național de Karate, sportivul Denis Iovescu a luptat la mondialul din Florida cu adversari din Slovacia, Anglia și SUA, intrând în finală, competiție în care l-a învins cu 5-0 pe cel de-al doilea finalist, sportiv din Danemarca, devenind Campion Mondial la categoria de 85 kg. La probele de echipă, lotul României s-a clasat pe locul 2.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) apreciază, stimulează și premiază excelența, atât în educație și cercetare, cât și în diversele domenii ale artelor și sporturilor. Denis Iovescu este unul dintre sportivii excepționali care urcă pe prima treaptă a podiumului mondial, student prin care județul Timiș și Universitatea de Vest din Timișoara se poziționează pe harta internațională a performanțelor sportive. Cultura sportivă este una a armoniei și sănătății, iar la UVT aceste calități sunt foarte bine apreciate. Performanța lui Denis Iovescu, situată la cea mai înaltă cotă mondială, ne bucură și ne ambiționează pe mulți dintre noi și vine să confirme politica universitară specifică UVT, orientată spre susținerea culturii sportive. La UVT, pentru ciclul studiilor universitare de licență, s-a adoptat standardul prin care fiecare student trebuie să parcurgă disciplina Educație fizică timp de 4 semestre, în primii 2 ani de studii, o componentă fundamentală a dezvoltării complete a tinerilor. Îl felicit pe Denis Iovescu, noul campion mondial, prin care comunitatea noastră universitară devine mai valoroasă și mai vizibilă internațional.”

Articolul precedentIncompetentul Buciu nu mai e primarul Lugojului. Decizia a fost luată de prefectura Timiș
Articolul următorBăieți, ați coborat nivelul rău de tot! Rușinos: bătaie între consilieri locali într-o ședință la Șag

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.