Deocamdata, avem parte de o TOAMNA frumoasa si linistita! Vezi prognoza pentru BANAT

Administraţia Naţională de Meteorologie estimează că în perioada 12-25 septembrie vremea va rămâne în continuare caldă, cu temperaturi maxime diurne cuprinse între 27-30 de grade, cu ploi slabe, pe zone restrânse, dar cu probabilitatea apariţiei unor averse moderate şi răciri între 18-21 septembrie.

ANM precizează că „estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia”, şi că „sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor”.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, variaţiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel că vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27…30 de grade şi ale minimelor de 14…17 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 22…24 de grade şi minime de 11…14 grade, mediat pe regiune. La începutul perioadei de referinţă, vor fi averse pe arii restrânse şi în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 – 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.