Deputatul PSD, Adrian Pau: De ce trebuie să mergem la vot? Referendumul nu este despre înviși sau învingători!

Un referendum, pe orice temă, conduce întotdeauna la structurarea unei imagini clare – o oglindă a societății pe tema supusă votului. Chiar dacă tema supusă scrutinului place sau nu unei părţi a societăţii, dacă este contestată sau apreciată, cred că prezenţa la vot este necesară. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, când am mai avut exemple nefericite legate de boicot. Cei care vor obține cele mai multe voturi își vor impune punctul de vedere dar, în mod categoric, voturile celorlalți vor dovedi că există o anumită problemă în societate.

Eu cred că, indiferent de rezultatul unui referendum, pe orice temă ar fi el, procentul celor care au votat altfel decât câștigătorii trebuie respectat, trebuie luat în calcul şi trebuiesc găsite soluții pentru asigurarea unui echilibru democratic în societate.

Pentru aceste considerente si nu numai, îi invit pe toți cetățenii cu drept de vot să participle la referendum, sa-și expună punctul de vedere și am convingerea fermă că opțiunile fiecăruia vor fi respectate în mod democratic.

Dreptul la vot este unul dintre cele mai importante drepturi ale democrației și pentru că, așa cum spunea Francisco de Goya, ”Somnul rațiunii naște monștrii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.