Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului și-a deschis luni, 1 octombrie, porțile. Mii de studenți au luat parte la festivitatea de deschidere din Aula Magna a universității. La eveniment au participat reprezentanți ai instituților publice, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Ciprian Preda, primarul Timișoarei, Nicolae Robu și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române.

„În 1 octombrie și universitatea noastră alături de multe alte universități din România deschid porțile pentru boboci, pentru cei care vin anul I în universitatea noastră și pentru cei din anii mai mari. Anul acesta pășesc pe porțile universității noastre în anul I peste 1600 de studenți. Am avut parte de o admitere frumoasă, care a fost și anul acesta peste așteptările noastre, un procent de aproximativ 60 la sută sunt în regim cu taxă, ceea ce explică și arată intersul față de ceea ce se întâmplă în zona educației în universitatea noastră”, a spus rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

Edilu Timișoarei, Nicolae Robu spune că Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului este una din cele mai importante din oraș.

Învățământul superior în general este extrem de important pentru țara noastră, pentru municipiul Timișoara, pentru orice comunitate.Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului este una din universitățile cu care noi ne mândrim și este extrem de important ca ea să-și continue activitatea la standarde înalte și să dea regiunii noastre, țării noastre specialiști de clasă în domeniul său de specializare. Desigur că avem nevoie pentru a avea producții bune cantitativ și calitativ de specialiști și în acest domeniu, avem un corp profesoral și o infrastructură de calitate în această universitate încât putem să producem astfel de specialiști”, a spus primarul Nicolae Robu.

Articolul precedentÎncepe a doua campanie trimestrială de colectare a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor periculoase în zona 1 Timiș
Articolul următorDeputatul PSD, Adrian Pau: De ce trebuie să mergem la vot? Referendumul nu este despre înviși sau învingători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.