Deputatul ALDE, Marian Cucşa îl critică pe colegul din Parlament, liberalul Marilen Pirtea!

Duputatul ALDE de Timiş, Marian Cucşa îl critică dur pe Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara care l-a invitat pe Florian Coldea la UVT pentru a vorbi în faţa studenţilor. Cucşa consideră că fostul adjunct de la SRI nu este un exemplu pentru studenţii timişoreni.

„PNL își reconfirmă statutul de partid al sistemului după declarațiile și acțiunile lui Marilen Pirtea. Încercarea eșuată a deputatului PNL Marilen Pirtea de justificare a prezenței fostului director adjunct al SRI, Florian Coldea corpului didactic al Universităţii de Vest din Timişoara îi conferă parlamentarului PNL imaginea unuia dintre fidelii sistemului paralel de putere.
PNL, prin reprezentanții săi din sistemul de învățământ, pare a lucra cu spor la revenirea lui Florian Coldea și la spălarea imaginii acestuia. Accederea lui Florian Coldea în sistemul universitar s-a inițiat la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, fiind urmată la scurt timp de cea de-a doua propunere venită din partea Universității de Vest din Timișoara.
Ambele „racolări” ale lui domnului Coldea au fost făcute de PNL-iștii fideli sistemului.
Predarea cursului „Intelligence şi decizie politică” (ce ironie) mi se pare că e mult prea mult chiar și pentru Florian Coldea. Având în vedere toate acuzațiile care i-au fost aduse în ultimul timp cu privire la activitatea acestuia în cadrul conducerii SRI, Coldea fiind un pion de bază al celebrului binom care a avut un impact major asupra societății românești, cred că prezența sa în calitate de cadru didactic la Universitatea de Vest nu îi onorează nici pe masteranzi, dar nici prestigiul instituției timișorene de învățământ.
Odată acordată această responsabilitate de PNL-istul Marlilen Pirtea, sunt de părere că reprezintă o pată pentru sistemul de învăţăânt din România, dar mai cu seamă pentru cel timişorean.
Modul cum a înțeles domnul Coldea să își exercite funcția de conducere din cadrul SRI și să respecte drepturile și libertățile cetățenilor, garantate de Legea Fundamentală, în perioada în care a gestionat protocoalele dintre SRI și Ministerul Public, nu-l recomandă pentru calitatea de cadru didactic într-o țară democrată și mai ales într-o instituție de învățământ superior. El nu poate întruchipa un exemplu demn de urmat de către studenții care învață despre drepturile cetățenilor.
Coldea poate fi încadrat la un exemplu de AŞA NU într-un stat de drept, spune deputatul ALDE Marian Cucşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here