Peste 40 de parlamentari din 15 state europene și din toate grupurile politice majore au participat, la Bruxelles, în perioada 11-13 octombrie, la a II-a ediție a Forumului European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, organizat la inițiativa eurodeputatului român Victor Negrescu.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul și prezența unor înalți demnitari europeni precum Președintele Parlamentului European Martin Schulz, liderii grupurilor S&D și PPE, Gianni Pittella și Manfred Weber, comisarii europeni Cecilia Malmstrom și Elżbieta Bieńkowska, ambasadorii Statelor Unite și Canadei pe lângă Uniunea Europeană, dar și de susținerea rețelei tinerilor europarlamentari EU40.

 În cadrul forumului a fost adoptată de către participanți o rezoluție referitoare la cooperarea transatlantică în contextul Brexit în care se face apel la organizarea unei Convenții despre viitorul Uniunii Europene. Rezoluția adoptată conține 4 capitole cheie pentru UE: comerțul, securitatea, protecția datelor personale și viitorul UE post Brexit. ”Consider foarte importanta participarea la acest eveniment, unde am avut ocazia sa dezbatem constructiv si transparent despre viitorul Uniunii Europene, alaturi de liderul Parlamentului European, Martin Schulz, si impreuna cu cei mai activi si implicati tineri parlamentari si eurodeputati. Cel mai important mesaj al Forumului este acela ca tanara generatia formeaza o coalitie puternica dincolo de grupuri politice si de ideologii si dezbat constructiv deciziile luate in prezent, deoarece generatia tanara  este cea care va trebui sa infrunte in viitor consecintele deciziilor luate in prezent”, a declarat deputatul social-democrat Catalin Tiuch.

Articolul precedentA ajuns după gratii pentru înșelăciune. Prejudiciul cauzat de administratorul unei firme, 40.000 de lei
Articolul următorSe depun dosarele pentru ajutorul de încălzire a locuinței în sistem centralizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.