Se depun dosarele pentru ajutorul de încălzire a locuinței în sistem centralizat

Timișorenii pot depune dosarele pentru ajutorul de încălzire a locuinței în sistem centralizat. În sezonul rece 2016/2017 pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 lei.

Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi şi petrolieri, conform OUG 70/2011, cu modificările şi completările ulterioare,  pentru perioada  sezonului rece 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017, pot fi depuse, însoţite de acte doveditoare, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, pe Bd. Regele Carol I nr. 10. “Pot beneficia de acest drept familiile sau persoanele singure cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Timişoara care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei. De asemenea, pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică numai familiile sau persoanele singure care nu deţin altă formă de încălzire”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Astfel, este nevoie de: copii după actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care se solicită ajutorul; acte din care rezultă calitatea titularului cererii faţă de imobilul pentru care solicită ajutorul; adeverinţă de la liceu/facultate pentru elevi/studenţi peste 18 ani; acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii: adeverinţă privind venitul net, cupoane pensii, cupoane indemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani, cupoane indemnizaţii cu caracter permanent, cupoane alocaţii de stat pentru copii, acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părţi sociale, declaraţie privind alte venituri realizate.

Pentru ajutorul de încălzire a locuinţei cu curent electric se va prezenta suplimentar: ultima  factura de plată; dovada de debransare de la furnizor pentru consumatorii care au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale.

Atenție! Pentru ajutorul de încălzire a locuinţei cu curent electric titularul ajutorului trebuie să fie și titularul contractului cu furnizorul. Neîndeplinirea obligaţiei titularului de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute de toți membri familiei, aşa cum sunt acestea trecute în formularele tip, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 1000 lei.

Programul de preluare a cererilor:

Luni şi Miercuri: între orele  8.30 – 14.30, Marţi  între orele  8.30 – 14.30   şi  15 – 17.30. Joi între orele  8.30 – 14.30 şi  15 – 16.30, Vineri  între orele  8.30 – 13.

Informaţii suplimentare se pot obţine la nr. de telefon 0256-220583 sau 0356-416049.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here