Deputatul Marian Cucșa: “Vom găsi un cadru legislativ prin care să obligăm autoritățile locale și proprietarii de terenuri să scape de ambrozie”

 

Ambrozia continuă să le dea bătăi de cap timișorenilor, dar nu și autorităților locale. Un proiect de HCL inițiat de consilierii ALDE Timiș a rămas uitat încă de acum doi pe rafturile Primăriei Timișoara, nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Ambrozia crescută pe terenurile neîngrijite sau pe marginea drumurilor din jurul Timișoarei se pregătește să înflorească. Este o plantă cu un factor alergen pentru populație. Membri ALDE au făcut apel pe această cale către toţi cetăţenii municipiului pentru a lua măsuri de combatere a acestei plante prin cosirea vegetației și salubrizarea terenurilor.

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa, este în discuții cu grupul parlamentar din care face parte, pentru o lege care să oblige autoritățiile locale, dar și pe proprietarii de terenuri să scape de această buruiană.“Suntem în luna martie când dă firul ierbii, inclusiv ambrozia. Văd că autoritățile locale nu iau nicio măsură de preventive. Nu fac nimic pentru combatere, probabil așteaptă să ne trezim în august, septembrie când e la maturitate și înflorită și nu mai avem ce să facem. Sunt în discuții aveansate cu colegii din grupul parlamentar ALDE pentru a găsi un cadru legislative prin care să obligăm atât autoritățile locale, cât și proprietarii de terenuri să scape de această buruiană păcătoasă. Binențeles că la noi în țară există și o problemăde aplicare a legilor, nu e suficient să facem o lege care să oblige autoritățile și proprietarii să taie ambrozia, dar poate găsim un organism care să vegheze asupra implementării legii. Cât mai repede voi avea o variantă finală pentru acest proiect de lege pentru a veni însprijinul celor care suferă de alergii”, susține deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here