Deputatul Marian Cucșa:“Domnule primar, vă implor să nu ne credeți chiar tâmpiți!

Deputatul de Timiș, Marian Cucșa, ia atitudine față de acțiunile primarului Nicolae Robu. Acesta i-a adresat o scrisoare deschisă în legatură cu lista tinerilor cărora le-au fost atribuite terenuri din partea primăriei.

Printre cele128 de nume vehiculate se află apropiați ai primarului Robu: Sanda Grebla, fosta consilieră a primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă, actual consilier, Grigore Grigoroiu, consilier local PNL, Chira Claudiu-Ciprian, administrator Grădina Zoologică, Ciupercea Andra-Patricia, Stănilă Andreea, fostă arhitect-șef.

Marian Cucșa îi cere public edilului ca la următoarea conferință de presă să fie făcute publice criteriile și punctajele după care s-au atribuit aceste terenuri.

Scrisoare deschisă primarului Timișoarei, Nicolae Robu

Domnule primar Nicolae Robu, eu, Marian Cucșa, în calitate de cetățean al orașului Timișoara, și pentru că am rămas stupefiat când am citit în presă lista tinerilor cărora le-ați atribuit terenuri din partea primăriei, vă cer public ca la următoarea conferință de presă să faceți publice criteriile și punctajele după care s-au atribuit aceste terenuri. Știm cu toții că sunteți expert în informatică însă chiar așa tâmpiți vă rog să nu ne credeți, spunându-ne că a ales computerul aceste persoane care întâmplător sunt tineri extrem de apropiați de dumneavoastră: consilieri, foști consilieri plătiți din bani publici. Dar chiar să fie și așa, unde suntem, la loterie sau într-un concurs în care un calculator selectează randomizat câștigătorii??

Domnule primar Robu, mă întreb acum, în timp ce scriu aceste rânduri (ora 22.20), dacă în această noapte veți pune liniștit capul pe pernă, fără să aveți coșmaruri sau insomnii din cauza mustrărilor de conștiință. Fără să vă gândiți nici măcar o secundă la tinerii care muncesc de dimineața până seara pentru a plăti, prin impozitele pe care le dau statului, inclusiv salariul dumneavoastră, palmierii, deplasările de peste mări și țări sau facturile exorbitante de sms, așa cum ați fost acuzat de-a lungul timpului. Și știți care este culmea culmilor, sau partea tragică din toată această poveste? Vă spun eu, mulți dintre acești tineri inteligenți și muncitori, încă locuiesc cu părinții…chiar dacă și-au întemeiat deja o familie… Da, domnule primar Robu, stau toți grămadă într-un apartament de două sau trei camere, asta dacă sunt norocoși, pentru că nu au avut “șansa” să lucreze pentru dumneavoastră iar dumneavoastră să îi răsplătiți cu un teren pentru un viitor cămin, mediu normal de altfel pentru orice tânără familie, în care să își poată crește copiii frumos și sănătos.

Domnule primar, înainte de a mai face asemenea atribuiri de terenuri, pe criterii meritocratice, vă invit să faceți un exercițiu simplu de imaginație: cum ar fi ca dumneavoastră, împreună cu soția, alături de fiica dar și de fiul dumneavoastră și familia lui, să locuiți într-un apartament? De două sau trei camere…”, spune Marian Cucșa, deputat ALDE Timis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here