Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean: “Județul Timiș trebuie să primească ceea ce merită!”

Deputatul PMP Cornel Sămărtinean este cel mai activ parlamentar de Timiș. De la începutul mandatului și până în prezent parlamentarul a depus în scris 23 de declarații, 174 întrebări și interpelări miniștrilor din guvernările PSD-ALDE. Tematica a cuprins domenii diverse: transporturi și infrastructură, sănătate, administrație publică centrală și locală, educație națională, finanțe publice, agricultură, apărare și securitate națională, cultură și mass-media.

Situația dezastruoasă a infrastructurii judeţului Timiş, nedemararea procedurilor de finanţare şi execuţie a lucrărilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire, nefinanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord Timişoara-, nedemararea lucrărilor și stadiul continuu de degradare a construcției Institutului Regional de Oncologie, stadiul construcţiei noului corp de clădire a Spitalului de Copii din Timişoara, proasta gestionare a implementării Programului Naţional de Dezvoltare Locală, alocarea de fonduri din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuna din data de 17 septembrie 2017- sunt doar câteva din problemele județului Timiș asupra cărora am tras un semnal de alarmă și am adresat interpelări și întrebări tuturor miniştrilor de resort din guvernele PSD-ALDE care s-au succedat la guvernare din 2016 până în prezent.Menționez faptul că toate întrebările și interpelările sunt publice și pot fi consultate pe pagina activitații mele parlamentare din Camera Deputaților”, spune deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

Parlamentarul de Timiș a fost activ și în cadrul dezbaterilor asupra proiectului Bugetului de Stat, unde a susținut amendamente referitoare la problemele concrete ale județului. Au fost 231 de amendamente ce îi vizau pe timișeni, din păcate acestea au fost respinse.

Tot în cadrul activității legislative a depus 47 propuneri legislative, în calitate de inițiator alături de alți colegi deputați și senatori PMP, dar a și semnat 4 moțiuni simple și 2 moțiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat voi continua să mă implic în rezolvarea tuturor problemelor și situațiilor cu care se confruntă cetățenii municipiului Timișoara și ai județului Timiș și nu voi înceta să militez pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Județul Timiș trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului pe care îl are”, mai spune deputatul PMP în raportul de activitate de la începutul mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.