Derapajele din social media a celor doi viceprimari ai Timișoarei, texate de prefect

Degeaba avem o nouă generație de politicieni, dacă ei se „încoardă” pe Facebook și în realitate se fac doar regrese. Este concluzia la care a ajuns prefectul Mihai Ritivoiu, după scandalul virtual dintre viceprimarii Ruben Lațcău și Cosmin Tabără.

„Mă uit stupefiat la duelul verbal dintre cei doi viceprimari ai Timişoarei. Se folosesc cuvinte ca „iresponsabil, inconştient, ticălos, mincinos” pe de o parte, respectiv „lipsit de capacitate, habarnist, cercetat de DNA, incapabil de a citi o frază pânăla capăt, plin de ură şi aroganță” pe de altă parte. Ei făcând parte dintr-o coaliție locală de guvernare, fiind colegi, având acelaşi rang.

I-am cunoscut şi am lucrat împreună în ultimele luni. Comunic bine cu ei, suntem de vârste apropiate, îmi pare că vedem lucrurile la fel în multe privințe, chiar dacă avem culori politice diferite. Am auzit prin oraş c-ar fi de bine că se schimbă generațiile, că mai conduc şi tinerii. La ce folos, dacă nu reuşim să ne înțelegem între noi? Atât s-a înțeles din toate apelurile privind eforturile comune şi dezinteresate pentru Timişoara Capitală Culturală?

Vreau să mă dezic total de un asemenea limbaj, de o aşa atitudine. Nu am pretenția să fie toți suficient de citiți încât să poată fi tăioşi fără a folosi derapaje verbale. Dar m-aş aştepta la mai multă decență când ne luăm salariul din bani publici şi fiecare dintre noi are în spate voturile unor oameni pe care îi reprezentăm. Nu ştiu dacă îmbătrânesc, dar dacă asta e noua generație de politicieni din care, la 42 de ani fac şi eu parte, atunci îmi voi căuta alte repere!”, a spus Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here