Descinderi la contrabandiștii de țigări din Timiș

Percheziții în această dimineață în localitatea Mănăștiur. Peste 14 mii de țigări de contrabandă au fost ridicate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, în urma unor percheziții efectuate pe raza localității Mănăștiur.

La data de 28 ianuarie, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Lugoj, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, au efectuat 3 de percheziţii domiciliare pe raza localității Mănăștiur, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Potrivit anchetatorilor, în luna ianuarie 2016, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane necunoscute desfăşoară activităţi de comerţ ilegal cu ţigări de contrabandă, pe raza localității Mănăștiur, prejudiciind bugetul consolidat al statului. Astfel, la data de 23 martie, polițiștii au efectuat două percheziții pe raza comunei, la domiciliile unui bărbat de 50 de ani, respectiv o femeie de 74 de ani, de unde au ridicat aproape 4000 de țigări, de diferite mărci, a căror proveniență nu a putut fi dovedită și 3400 de lei susceptibili a proveni din activitățile infracționale.

Pentru completarea probatorului administrat în cauză, în cursul zilei de azi, polițiștii au efectuat alte trei percheziții domiciliare, în urma cărora au ridicat 14.200 de țigări a căror provenienţă nu a putut fi dovedită, depistate la domiciliul unui bărbat de 51 de ani.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. Poliţiştii continuă cercetările, în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here