Șeful CJ Arad: „Le cer parlamentarilor să lupte pentru cele 35 de milioane de euro necesare sănătății publice arădene!”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, le cere parlamentarilor de Arad să susțină proiectele județului în noul buget pe anul 2017. Având în vedere creșterile salariale și eliminarea unor taxe, județul Arad a rămas fără bani pentru investiții.

Consiliul Județean aplică anul acesta pentru proiecte europene consistente, dar are nevoie și de susținerea de la București a unor planuri de dezvoltare sectorială, în special în domeniile sănătății publice, infrastructurii, asistenței sociale și turismului.”Am cerut parlamentarilor de Arad să lupte la București pentru ca județul să primească 35 de milioane de euro pentru investițiile absolut necesare în Spitalul Clinic Județean de Urgență. Imaginile de la Secția de Boli Infecțioase Adulți sunt elocvente pentru drama sistemului sanitar arădean, și din păcate dacă ne-am concentra să rezolvăm problema de acolo, în mod justificat opinia publică ar putea remarca faptul că există dezastre similare în alte secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență. Cele 35 de milioane de euro sunt extrem de necesare pentru amenajări și utilarea cu aparatură, respectiv pentru investirea în clădiri noi. De aceea, le cer încă o dată parlamentarilor de Arad să dea dovadă de multă responsabilitate și să reprezinte cu onoare interesul județului, al arădenilor, în Camera Deputaților și Senat. Nu avem nevoie de declarații politice și nici de promisiuni de bune intenții, ci de bani, bani și iar bani, pentru a duce Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad la un nivel superior”, a declarat șeful CJ Arad, Iustin Cionca.

Ministerul Sănătăţii va avea în 2017 un buget de 7.740.466.000 de lei cu 5,98% mai mare faţă de execuţia preliminată în 2016, 7.304.013.000 de lei, conform proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Cheltuielile cu bunuri şi servicii vor fi în 2017 cu 2,82% mai mari, fiind cifrate la 2.203.989.000 de lei. „În aceste condiții, nu vedem niciun motiv ca lobby-ul parlamentarilor de Arad să nu determine alocări financiare consistente pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad”, a mai spus președintele Consiliului Județean.

(Foto: Newsar.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.