Descinderi la domiciliul unui afacerist sirian. Evaziune fiscală de 4 milioane euro

Percheziții în această dimineață la domiciliul unui om de afaceri din Timișoara. Este vorba despre sirianul Waari Ghessan, cunoscut pentru relația sa cu fosta soție a regelui asfaltului, Georgică Cornu.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 20 de percheziţii domiciliare, pe raza a patru judeţe, la membrii unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2009, liderul grupării, un bărbat de 55 de ani, ar fi stabilit întregul circuit evazionist în favoarea societăţii comerciale administrate de acesta.”Grupul infracţional, format din 20 de membri cu vârste între 28 şi 60 de ani,  era structurat pe mai multe paliere, mobilul urmărit fiind realizarea unor profituri materiale ilicite, imediate şi substanţiale, prin diminuarea taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, în baza unor facturi emise consecutiv de mai mulţi furnizori (societăţi cu un comportament fiscal neadecvat) în baza unor situaţii create artificial„, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Potrivit anchetatorilor, mai exact omul de afaceri sirian nu ar fi declarat venituri importante obținute din vânzări și ar fi introdus în contabilitate facturi privind operațiuni fictive desfășurate cu alte firme conduse de apropiați, cu sediile în Bihor, Dolj și Mehedinți. În plus, acesta ținea o evidență contabilă dublă pentru a-și acoperi fraudele. Prejudiciul este estimat la patru milioane de euro (15.000.000 lei).

Poliţiştii vor pune în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Mehedinţi, I.P.J. Timiş şi al jandarmilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului Român de Informaţii.

(Sursa foto: Adi Pîclisan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here