Descinderi la Lugoj pentru destructurarea unei grupări specializată în furtul de utilaje agricole. Prejudiciul, peste un milion euro

Descinderi în Timiș pentru destructurarea unei grupări specializată în furtul de utilaje agricole. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează astăzi 30 de percheziții la domiciliile membrilor unei grupări specializată în furt de utilaje agricole, în special tractoare de mari dimensiuni, de pe teritoriul Franței, aduse apoi și vândute în România.

Perchezițiile au loc la Lugoj şi la sediul firmei Neli şi Denis SRL. Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea că în cursul anului 2015, mai multe persoane de cetățenie română din județele Timiș și Alba au constituit un grup infracțional organizat având drept scop furtul de utilaje agricole – tractoare de mari dimensiuni, în dauna unor societăți comerciale, având ca obiect de activitate vânzarea unor astfel de vehicule.

Gruparea fura combine sau alte utilaje agricole, ştergeau seriile originale şi le înlocuiau cu altele de la acelaşi tip de echipamente pentru ca în cazul unui control să nu fie probleme. Utilajele erau încărcate în TIR-uri, se întocmeau facturi false şi erau transportate în România unde erau vândute societăţilor agricole.

Gruparea este formată din 17 persoane, acuzate de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat, divulgarea informațiilor secret de serviciu sau nepublice, tăinuire, favorizarea făptuitorului. Prejudiciul stabilit în dosarul instrumentat de DIICOT Timişoara se ridică la peste un milion de euro.

Acțiunea se derulează în colaborare cu autoritățile judiciare din Franța, iar printre suspecți se află și un cetățean italian.

(Sursa foto: Adi Pîclișan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here