Deși Timișul este „verde” polițiștii continuă să dea amenzi și să „spargă” chefuri

Având în vedere măsurile de relaxare care au intrat în vigoare, polițiștii timișeni împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, continuă acțiunile în sistem integrat în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Covid-19, cât și pentru respectarea legislației.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 12 decembrie, au fost efectuate mai multe activităţi la care au participat 246 de forţe de ordine, fiind verificate 86 de societăți comerciale, precum şi 95 de mijloace de transport persoane, dintre care 25 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 1.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că într-un imobil situat pe strada Calea Martirilor din municipiu, ar fi fost organizat un eveniment privat, la care ar fi participat 11 persoane.

În urma verificărilor efectuate au fost legitimate toate persoanele participante la eveniment, fiind aplicate 19 sancțiuni în valoare de 15.000 de lei conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru participarea la un eveniment organizat în spațiu închis, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here