Despre accesul intergat la serviciile de transport public și la obiectivele turistice, în anul Capitalei Culturale Europene – TM2023

„Suntem anunțați că în ultimul trimestru al anului 2022 se pregătește achiziția serviciului de instalare a unui sistem de e-Tiketing, un sistem ultramodern, integrat, de management performant al călătorilor care folosesc mijloacele de transport ale STPT, estimat la 1,2 milioane euro, buget ce ar urma să fie asigurat prin PNRR. Este un proiect major pentru Timișoara, dar care este anunțat foarte târziu, pentru a mai acoperi perioada atât de importantă a calendarului Capitalei Culturale Europene – TM2023″ – arată deputatul liberal de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

„Timișoara are nevoie de un sistem de e-tiketing performant, dar turiștii ce urmează să viziteze orașul în 2023, estimați la un total situat între 500 de mii și 1 milion, pe toată perioada anului în care se va derula programul Capitalei Culturale Europene, așteaptă să regăsească și în Timișoara un instrument unic de accesare a serviciilor de transport public și de intrare la obiectivele turistice. Merită să reamintim că orașul bulgar Plovdiv, alături de Matera (Italia), au fost cele două capitalele ale culturii în 2019, amândouă adoptând un astfel de card eficient pentru accesarea integrată a serviciilor de transport și de intrare la obiectivele turistice. Plovdivul și-a implementat un instrument eficient pentru suportul turiștilor, respectiv un CityCard prin care a fost integrat atât ticketing-ul de transport public, cât și facilitatea accesului la mai multe obiective culturale și HoReCa. La fel ca la Plovdiv, nici Matera nu a ratat implementarea acestui instrument de marketing turistic”, arată deputatul liberal.

„Va fi foarte util sistemul integrat de e-tiketing, dar orizontul de timp în care acesta poate fi implementat nu poate fi mai scurt de doi sau trei ani. Călătorii nu vor beneficia de sistem în anul Capitalei Culturale Europene – TM2023. Ar fi de dorit să implementăm măcar un sistem de acces cu card la obiectivele din circuitul turistic și HoReCa, în timpul scurt cât a mai rămas până la deschiderea perioadei din Tm2023”, conchide deputatul PNL Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.