Detinatorii de arme si munitie, controlati de oamenii legii

În data de 25.02.2023, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș au desfasurat o acțiune cu efective mărite, pentru verificarea deținătorilor de arme și muniții letale/neletale din comunele Peciu Nou, Sinmihaiu Roman, Parța și Giulvăz, din județul Timiș.

Actiunea a avut drept scop verificarea condițiilor de asigurare a securității armelor și munițiilor, verificarea valabilității documentelor în care sunt înscrise armele, identificarea deținătorilor de arme care prezintă pericol pentru ordinea publica, viața și integritatea corporală a persoanelor, precum și instruirea acestora cu privire la principalele obligații prevăzute de legislatia în domeniu.

Au fost verificați 23 de deținători de arme, fiind identificate 37 de arme letale/neletale la domiciliile acestora.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.501 lei, conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor.

În primul caz, titularul permisului de armă nu a declarat polițiștilor faptul că au intervenit schimbări care necesită modificarea conținutului documentelor, acesta fiind sancționat contravențional cu 500 de lei.

În a doua situație, deținătorul de arme nu a respectat condițiile de asigurare a securității armelor și munițiilor, fiind sancționat contravențional cu 5.001 lei. Totodata, a fost aplicată masura complementară a ridicării armelor letale și a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

De asemenea, polițiștii au efectuat verificări la o partidă de vânătoare colectivă organizata pe fondul de vânătoare din localitatea Rudna, județul Timiș, nefiind constatate nereguli.

Polițiștii timișeni vor continua activitățile de verificare a deținătorilor de arme letale sau neletale, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here