Dezbatere publică pe tema proiectului Inelul I de circulație

NIcolae-Robu-proiect-Inelul-I-circulatie-750x422

Municipalitatea anunță organizarea unei dezbateri publice pe tema proiectului Inelul I de circulație și a pasajului care va traversa Piața Victoriei. Astfel, cetățenii sunt invitați să își spună părerea în privința acestui proiect important de infrastructură al orașului de pe Bega.

Dezbaterea publică este programată miercuri, 2 decembrie, la ora 16.00 la Filarmonica Banatul. Autoritățile au finalizat conceptul pentru închiderea Inelului I de circulație, care prevede ocolirea centrului istoric pe un singur sens, cu cel puțin trei benzi de circulație.

Una dintre acestea va fi dedicată mijloacelor de transport în comun. Conceptul prezentat de primarul Nicolae Robu prevede și realizarea pasajului din Piața Victoriei. Astfel că în zonă mașinile vor putea circula prin subteran, prin actualul pasaj care va fi transformat în pasaj auto. Tot acolo va fi realizată și o parcare cu aproximativ 700 de locuri.“Acest proiect se poate face în trei ani. Execuția lui trebuie abordată etapizat. Nu va fi tot orașul bulversat pentru că se lucrează la Inelul I. Mai întâi se face pasajul auto din fața Operei, în rest tronson cu tronson vor fi abordate lucrările”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Proiectul a fost intens discutat, astfel că a stârnit și controverse în rândul timișorenilor. Nicolae Robu explică:”În subteran se intră de pe Bulevardul Republicii, cam de la intersecția cu strada Paris și toata zona pe care am definit-o anterior rămâne intactă. Nu văd ce afectare a patrimuniului nostru… ”.

În plus, edilul anunță că proiectul prevede și construirea unor piste de biciclete pe tot traseul Inelului I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here