Din aprilie ne vom plimba în Timișoara cu tramvaie reabilitate

tramvai-reabilitat

tramvai-reabilitat

Municipalitatea timișoreană vine cu vești bune în ceea ce privește transportul în comun! Două tramvaie reabilitate vor circula în oraș din aprilie.

Potrivit primarului Nicolae Robu, iniţial ele trebuiau introduse pe trasee din martie, însă firmele care se ocupă de reabilitarea lor întâmpină unele probleme. Tramvaiele se află în lucrări de aproximativ jumătate de an și sunt executate la fabrici de profil din Arad şi Paşcani.

Trebuie să înţelegem că reabilitarea înseamnă aproape realizarea unui tramvai nou. Nu se păstrează decât şasiul şi roţile, partea aceea de metal greu, asta a fost deja reabilitată. Şi pe acest şasiu se montează componente noi, sută la sută noi, ca pe un tramvai care acum ar fi în fabricaţie propriu-zisă. Unele dintre componente sunt livrate mai greu, spune firma de la Arad. În aprilie ar trebui să apară amândouă. I-am cerut domnului Goia să facă o deplasare şi la Paşcani să vadă care e stadiul”, spune Nicolae Robu, edilul Timișoarei.

Municipalitatea vrea sa reabiliteze 30 de tramvaie în decursul a patru ani în baza unui acord cadru. În urma licitaţiei, reabilitarea unui singur tramvai va costa 480.000 de euro (fără TVA), bani de la bugetul local.