Lucrările din centrul istoric nu vor fi finalizate în această vară

reabilitare-timisoara

reabilitare-timisoara

Reabilitarea centrului istoric al Timișoarei nu se va finaliza în această vară. Potrivit edilului Nicolae Robu nu vor fi gata toate cele patru pieţe şi zece străzi din zona Cetate care au intrat în șantier.

Aceste lucrări vor fi terminate până la sfârșitul anului. „Pe Mercy se conturează frumos, numai că e o muncă cumplită. Fără îndoială ne vom încadra în termen, termenul este sfârşitul anului 2015 şi vom termina pe porţiuni mai repede. Până la sfârşitul lui iulie nu o să se termine totul, toate cele zece străzi şi patru pieţe nu o să fie gata”, a precizat primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

Totuși, edilul promite că unele şantiere vor fi gata până la termenul convenit iniţial. Este vorba de Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Mercy, Strada Fără Nume şi Praporgescu. Potrivit municipalității, lucrările au fost date peste cap din cauza descoperirilor arheologice. În plus,

Nicolae Robu spune că nu există nici acum o soluţie finală de punere în valoare a vestigiilor, aprobată la nivelul Ministerului Culturii, pentru Piaţa Libertăţii şi Piaţa Sfântul Gheorghe.