Distincție pentru José Manuel Barroso din partea UVT: titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum

UVT - J.E.D. Barroso + M. Pirtea + Diploma DHC

Fostul preşedinte al Comisiei Europene în perioada 2004 – 2014 a primit titlul de Doctor Honoris Causa! Conducerea Universității de Vest din Timișoara i-a conferit astăzi lui José Manuel Barroso cea mai înaltă distincție a Universității, titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a UVT. Printre invitații la ceremonie s-au aflat premierul Dacian Cioloş, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele PNL Vasile Blaga şi vicepremierul Vasile Dîncu. “Ca urmare a eforturilor depuse, în perioada mandatului de Preşedinte al Comisiei Europene, Uniunea Europeană s-a lărgit cu încă trei state membre: România, Bulgaria şi Croaţia. Astăzi, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, Universitatea de Vest din Timişoara aduce un omagiu unei remarcabile personalităţi politice a Europei, unui vizionar şi unui adevărat profesionist al relaţiilor internaţionale”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

La rândul său, José Manuel Barroso s-a arătat încântat de această distincție. “Este într-adevăr o onoare și o satisfacție să primesc această distincție. Inseamnă mult pentru mine, mai ales pentru că vine de la o universitate importantă dintr-o tară pe care o admir. (…) Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș, un bun prieten de-al meu, pentru că a venit la Timișoara să participe la ceremonie. Cred că Guvernul României este pe mâini bune și îi doresc succes lui Dacian Cioloș. Mă bucur să fiu, astăzi, aici, la Timișoara, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, un oraș asociat cu Revoluția română și cu democrația. Considerați-mă un prieten al României”, a subliniat José Manuel Barroso, fostul preşedinte al Comisiei Europene.

José Manuel Barroso (n. 23 martie 1956, Lisabona) este un om politic portughez, fost prim-ministru și ministru de externe al Portugaliei, fost președinte al Comisiei Europene în perioada 2004-2014.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here