DNA a descins la Primăria Reșița. Ce vizează dosarul de corupție?

Mihai Stepanescu

Procurorul Lucian Dolcu, cel care l-a prin în flagrant și l-a trimis, practic, pe vicele corupt Ghiorghioni 7 ani și 4 luni după gratii, se află în aceste clipe în biroul primarului Reșiței, Mihai Stepanescu. Este vorba despre o percheziție prin care se urmărește ridicarea mai multor documente.

Deocamdată, nu se cunosc amănunte, însă edilului-șef i s-a recomandat să-și cheme un avocat. În atenția anchetatorilor este un dosar de corupție.

UPDATE 1, ora 11.50

“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 – 2015.  În cursul zilei de 19 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșița, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, informează DNA.

UPDATE 2, ora 13.24

În urmă cu doar câteva momente, primarul Mihai Stepanescu și procurorii DNA au părăsit sediul Primăriei Reșița. Stepanescu a precizat că nu știe de ce a primit vizita anchetatorilor, dar, întrebat de jurnaliști dacă a luat mită, a precizat că nu.

“A trebuit să prezentăm documente. Știu doar că se face o percheziție (…) Nu am luat bani sub nicio formă”, a spus primarul, la ieșirea din birou.

În completare, avocatul său, Viorel Pașca, a spus că este vorba despre un contract de atribuire de lucrări publice. “Nu am văzut dosarul, nu știu despre ce lucrări este vorba”, a spus avocatul.

Edilul-șef a urcat în mașina DNA pentru a fi dus pentru audieri, la Timișoara.

(Sursa: www.expressdebanat.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here