Doi austrieci, călăuze ale unui cetățean turc!

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au depistat doi cetăţeni austrieci care au ajutat un cetăţean turc să treacă ilegal frontiera din Serbia!

Cei doi austrieci sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, respectiv complicitate la trafic de migranţi, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere Attica, două persoane care se îndreptau dinspre graniţa cu Serbia, spre localitatea de frontieră Moravița. Totodată polițiștii au observat în apropierea digului de protecție a pârâului Moravița, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat ce staționa pe direcția de mers a celor două persoane.

Având în vedere faptul că  persoanele în cauză nu își justificau prezența în zonă, acestea  împreună cu autoturismul au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele două persoane depistate in apropierea frontierei sunt Faruk A., cetățean turc și  Dede E., cetăţean austriac, în vârstă de 31, respectiv 30 de ani, iar şoferul din autoturismul care staționa este cetățeanul austriac Yoldaș B., în vârstă de 32 de ani. La cercetări, Dede E. a declarat că l-a ajutat pe Faruk A. să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, urmând să se întâlnească cu Yoldas B. şi să se deplaseze împreună la Timişoara”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Față de cetățeanul turc polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţenii austrieci sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți și complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here